Команда «білих хакерів» КПІ ім. Ігоря Сікорського очолила десятку кращих команд світу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Команда «білих хакерів» КПІ ім. Ігоря Сікорського очолила десятку кращих команд світу
2-04-2019

«Білі хакери» з КПІ імені Ігоря Сікорського за результатами перших трьох місяців року посіли найвищу сходинку світового рейтингу

У березні 2019 року команда «білих хакерів» КПІ ім. Ігоря Сікорського dcua очолила десятку кращих команд світу у поточному рейтингу команд, які беруть участь у змаганнях за версією CTF (Capture the flag). Протягом трьох місяців вона взяла участь у дванадцяти міжнародних турнірах з кібербезпеки, в п’яти з них виборовши два перших і три других місця.

Команда «білих хакерів» КПІ ім. Ігоря Сікорського очолила десятку кращих команд світу


Університетські фахівці з кіберзахисту виборюють перше місце у цьому рейтингу не вперше. Починаючи з 2013 року, команда dcua стабільно входить в чільну його десятку. У CTF команди впродовж року беруть участь у багатьох міжнародних турнірах. Їхні результати формують рейтинг команди за рік. А у 2016 році команда dcua вийшла на перше місце в світі за результатами року, випередивши команди з багатьох іменитих університетів світу: Карнегі-Меллон (Plaid Parliament of Pwning), UC Berkley, Technische Universität München, MIT, NYU, ИТМО СПб, МФТІ, МДУ ім. Ломоносова та багатьох відомих ІТ- компаній.

Команду dcua створено в 2012 році на базі Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського. З того часу вона постійно бере участь у змаганнях Capture the flag. Беззмінним її лідером і тренером є науковий співробітник і випускник Фізтеху КПІ ім. Ігоря Сікорського Микола Ільїн. До її складу також входять його брат, викладач Фізико-технічного інституту Костянтин Ільїн, випускники ФТІ Віктор Ситник, Микола Овчарук, випускник Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ Андрій Данилюк та інші.

Довідково. З 1995 року фахівці з кібербезпеки різних країн світу проводять відкриті змагання. Ці турніри проводяться як в очній формі, так і в он-лайн форматі через Інтернет, причому команди можуть працювати в найрізноманітніших куточках світу. Найпоширенішим форматом змагань є регламент у 48 годин у режимі нон-стоп. Їхні учасники виборюють перемогу у мережевих іграх – своєрідних віртуальних битвах, метою яких є «захоплення прапору» (Capture the flag). Сенс ігор полягає в тому, що гравці мають у певних інформаційних системах або їхніх частинах знаходити упроваджені вразливості й за їхньою допомогою «зламувати» відповідні системи. Підтвердженням того, що система атакована успішно, є секретний елемент (рядок символів довільного формату), який називається «прапором». Здебільшого, змагання з кібернетичної безпеки проводяться в одному з трьох форматів. Перший, task-based, або jeopardy, в якому гравці повинні дати відповідь на кілька завдань (тасків), а відповідь – це захоплений «прапор»; другий – класична форма атаки-захисту (classic, attack-defense), в якій команди отримують сервер, або частину мережі і мусять підтримувати її функціонування та одночасно атакувати системи суперників, і третій – змішаний формат (mixed: hаckquest, king of the hill, та ін.), що поєднує два попередні і є найскладнішим як найбільш наближений до реальності.












Додатково:

Предметний рейтинг QS World University Rankings by Subject 2019

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів