Мін’юст презентує статистичне дослідження «Стан юридичної освіти» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Мін’юст презентує статистичне дослідження «Стан юридичної освіти»
22-03-2019

Міністерство юстиції презентувало статистичне дослідження «Стан юридичної освіти», яке було проведене Директоратом з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності.



Деякі ключові результати дослідження:

- 104565 осіб здобувають вищу юридичну освіту за спеціальністю «Право» та «Правознавство» за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями станом на 1 січня 2019 року. Ще 2740 осіб – за спеціальністю «Міжнародне право», тобто всього приблизно 108 тисяч майбутніх юристів. Для порівняння: на спеціальності «Фінанси» всього навчається 65 тисяч студентів, на «Комп’ютерні науки» – 25 тисяч, а на «Агроінженерія» – 16 тисяч;

- не менше 7,5 тисяч майбутніх правників готують в системі навчальних закладів МВС на контрактних умовах. При цьому у різних закладах освіти навчаються за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» більше 5,5 тисяч осіб;

- кількість закладів освіти, що здійснюють підготовку бакалаврів з права, становить 193, а ЗВО, що готують магістрів – 120.

Нагадаємо, що за результатами попереднього дослідження стану юридичної освіти, більше 60% роботодавців визначає рівень підготовки випускників, як низький, а 80% роботодавців змушені додатково навчати молодих фахівців.

Під час роботи над дослідженням використовувалися відкриті дані з Єдиної державної електронної бази з питань освіти за запитом Міністерства юстиції України. Крім того, був здійснений моніторинг офіційних сайтів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців за спеціальностями «Право», «Правознавство», «Міжнародне право».

Також були використані дані з відкритих джерел Державної служби статистики, Державної служби зайнятості.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів