Німеччина: працівники держсектору отримають підвищення зарплат на 8% « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Німеччина: працівники держсектору отримають підвищення зарплат на 8%
19-03-2019

Пізно ввечері в неділю, 3 березня 2019 року, після триденних переговорів з роботодавцями, профспілкам працівників державного сектору, в тому числі профспілкам освітян GEW і VBE, що входять до Європейського комітету профспілок освіти, вдалося досягти угоди щодо розміру заробітної плати 800 тисяч працівників федеральних німецьких земель.

До них відносяться і 200 тисяч працівників німецьких державних шкіл, в тому числі близько 150 тисяч вчителів та інших педагогічних працівників, а також 170 тисяч наукових співробітників та викладачів університетів і 30 тисяч вихователів дитячих садків та соціальних працівників.

Угодою передбачається загальне підвищення зарплат вказаних категорій працівників приблизно на 8%. Це підвищення проходитиме в три етапи: двічі зарплати зростуть на 3,2%, з 1 січня 2019 року (мінімум на 100 євро) та з 1 січня 2020 року (мінімум на 90 євро), а з 1 січня 2021 року - ще на 1,4% (мінімум на 50 євро).

«Узгодивши між собою комплексний пакет заходів в таких складних сферах регламентування, профспілки і роботодавці довели, що вони гідно виконують покладені на них соціально-політичні функції. Результатом є посилення привабливості праці в державному секторі» - так прокоментувала досягнуту угоду голова Профспілки працівників освіти та науки Німеччини (GEW) Марліс Тепе.

Національний голова Асоціації освіти та навчання (VBE) Удо Бекман також зазначив, що «на додаток до цього, були досягнуті структурні поліпшення, які стануть предметом подальших дискусій».

Профспілкам також вдалося досягти прогресу щодо центрального питання на порядку денному колективних переговорів: працівники соціальних служб та освіти федеральних земель з 1 січня 2020 року працюватимуть на тих же умовах оплати праці, що й їхні колеги з федеральних та місцевих органів влади. Це означає значно більше коштів для працівників, що, на думку лідера GEW, «є яскравим знаком визнання суспільно важливої роботи, яку виконують освітяни та соціальні працівники».


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів