Всесвітній мережі WWW – 30 років « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Всесвітній мережі WWW – 30 років
12-03-2019

Всесвітня мережа – World Wide Web (скорочено: WWW) – всемережжя, веб або тенета) – найбільше всесвітнє багатомовне сховище інформації в електронному вигляді: десятки мільйонів пов’язаних між собою документів, що розташовані на комп'ютерах, розміщених на всій земній кулі.



Мережа – це не те саме, що й Інтернет. Мережа є лише одним із численних застосувань Інтернету та використовує останній як середовище передачі даних.

Також Інтернет вважається найпопулярнішою і найцікавішою службою мережі, яка дозволяє отримувати доступ до інформації незалежно від місця її розташування.

Тім Бернерз-Лі запропонував архітектуру, яка стала відома під назвою Всесвітнє мережа. У 1989 році, працюючи в CERN над внутрішньою системою обміну документів ENQUIRE, Бернерс-Лі запропонував глобальний гіпертекстовий проект, нині відомий як Всесвітня павутина. Аналогічна пропозиція незалежно від Тіма Бернерса-Лі була висунута у тому ж році іншим працівником CERN Робертом Кайо.

У 1990 році це привело до спільної пропозиції цієї технології. Проект було затверджено і реалізовано. Проект мав на увазі публікацію гіпертекстових документів, зв’язаних між собою гіперпосиланнями, що полегшило б пошук і консолідацію інформації для вчених CERN.

З 1991 по 1993 рік Тім Бернерс-Лі продовжував роботу над Всесвітньою павутиною. Він збирав відгуки від користувачів і координував роботу Павутини. Тоді він разом з помічниками вперше запропонував для широкого обговорення свої перші специфікації: ідентифікатори URI, протокол HTTP і мову HTML, технології, без яких уже неможливо уявити сучасний Інтернет.

Все ж, офіційно роком народження Всесвітньої павутини вважається 1989 рік.

Перший у світі веб-сайт був розміщений Бернерсом-Ліи 6 серпня 1991 року на першому веб-сервері, що був доступний за адресою http://info.cern.ch.

Ресурс визначав поняття «Всесвітньої павутини», містив інструкції із встановлення веб-сервера, використання браузера тощо. Цей сайт також був першим у світі інтернет-каталогом, тому що згодом Тім Бернерс-Лі розмістив і підтримував там список посилань на інші сайти.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів