Виплата допомоги студентам із числа дітей-сиріт при працевлаштуванні « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Виплата допомоги студентам із числа дітей-сиріт при працевлаштуванні
26-02-2019

У листі Міністерства освіти і науки України від 31.08.2017 р. № 1/11-8671 «Щодо грошової допомоги випускникам навчальних закладів із числа дітей-сиріт» повідомляється, що статтями 25 та 399 Закону «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» визначено, що Кабінетом Міністрів України встановлюється порядок відшкодування витрат, пов’язаних, зокрема, із здійсненням грошових виплат випускникам навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, при працевлаштуванні.

Нормативно-правовим актом, що регулює питання соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, є постанова Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1994 року № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» (далі – Постанова).

Відповідно до підпункту 4 пункту 13 постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.94 № 226 «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» учням, студентам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учням, студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, що навчалися або виховувалися в навчально-виховних та вищих навчальних закладах і перебували на повному державному утриманні, при їх працевлаштуванні видається одяг, взуття, м’який інвентар і обладнання на суму, не менш як 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також одноразова грошова допомога в розмірі шести прожиткових мінімумів. За бажанням випускникам навчальних закладів може бути виплачена грошова компенсація у розмірі, необхідному для придбання одягу і взуття.

Підпунктами 4 та 5 пункту 13 Постанови визначено, що одноразовою грошовою допомогою в розмірі шести прожиткових мінімумів забезпечуються випускники з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на повному державному утриманні та під опікою (піклуванням), за умови їх працевлаштування.

Враховуючи зазначене вище, одноразова грошова допомога в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів виплачується випускникам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на повному державному утриманні та під опікою (піклуванням), саме за умови їх працевлаштування.

Міністерство вважає, що місцеві органи виконавчої влади за наявності відповідних ресурсів можуть здійснювати інші додаткові виплати для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Водночас у листі Міністерства освіти і науки України від 8.07.2009 № 10/2-490 «Щодо виплати допомоги при працевлаштуванні дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування» повідомляється, що виплата допомоги здійснюється до кінця фінансового року вищим навчальним закладом на підставі заяви, паспорта та довідки про працевлаштування або довідки про перебування на обліку у центрі зайнятості, органів соціального захисту тощо.

Розмір допомоги студентам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, при їх працевлаштуванні після закінчення закладів вищої освіти розраховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, що діє на момент дати працевлаштування випускника, вказаної у наказі про його працевлаштування.

У випадку реєстрації випускника у службі зайнятості, зазначена допомога розраховується, виходячи з розміру прожиткового мінімуму станом на дату реєстрації випускника як безробітного, що зазначено у його персональній картці безробітного.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів