Проректор ОНМедУ: Команда Супрун некомпетентна, вона не може керувати своїм же відомством, тим більше системою охорони здоров’я « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Проректор ОНМедУ: Команда Супрун некомпетентна, вона не може керувати своїм же відомством, тим більше системою охорони здоров’я
19-02-2019

Україні необхідна реформа охорони здоров’я, але реалізовувати її повинні компетентні чиновники — з необхідною освітою, досвідом і фаховою експертизою. Таку думку висловив проректор Одеського національного медичного університету Анатолій Сон в ефірі телеканалу «Академія».

Він зазначив, що за два роки команда в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун здійснила чимало заходів для реформування галузі, в тому числі й позитивних. Однак через низьку компетентність по кожному напрямку допущені серйозні помилки. Наприклад, перетворення закладів охорони здоров’я в комунальні підприємства і принцип «гроші йдуть за пацієнтом» докорінно суперечать один одному. «Комунальні підприємства — це зовсім інша форма власності, це бізнес, який повинен заробляти. Виходить, що клініка повинна бути готовою до того, щоб прийняти складного пацієнта, зробити операцію, пролікувати і тільки потім, можливо, у недалекому майбутньому, отримати за це винагороду», — сказав Анатолій Сон.

На його думку, ідея передати закупівлі авторитетним міжнародним організаціям, які працюють під егідою ООН і ЮНІСЕФ, здавалася правильною. Проте на практиці стару корупційну схему змінила нова, в результаті куплені за передоплатою ліки Україна навіть через 3 роки не отримала в повному обсязі.

МОЗ також не визнає епідемію кору в Україні. Крім того, з його подачі в країну поставляються американські вакцини, заборонені до використання на території США. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) вважає ці вакцини небезпечними. «При цьому Супрун каже, що в усьому світі їх використовують. Але ж так не можна. Сьогодні вже в самому Міністерстві охорони здоров’я зареєстровано спалах кору, більше 20 співробітників міністерства захворіли. Цікаво, чи вакциновані вони і якою вакциною?»,— сказав Анатолій Сон.

На його думку, такі наслідки реформи безпосередньо пов’язані з низькою компетентністю всього керівництва МОЗ. Фактично необхідної освіти немає ні у в.о. міністра, ні у її заступників. Сама Уляна Супрун рентгенолог, її заступники — «хірург-недоук» Олександр Лінчевський і стоматолог-ортопед Роман Ілик. Заступник міністра Павло Ковтонюк, який відповідає за реформу фінансування охорони здоров’я, не має фінансової освіти. Заступник міністра Ольга Стефанишина, відповідальна за закупівлю лікарських препаратів і за фактом за бухгалтерський облік, — філолог і закінчила бухгалтерські курси. «Це нонсенс. Уявіть, ми в університеті, де 3 тисячі співробітників і понад 11 тисяч студентів, беремо на роботу бухгалтера без бухгалтерської освіти. Ми можемо це зробити? Ні, адже існують якісь законні і кваліфікаційні вимоги до кандидатів», — заявив проректор ОНМедУ.










Додатково:

МОЗ не підписує ОНМедУ кошторис на 2019 рік: Штрафні санкції університету на сьогодні - більше 700 тисяч гривень

Студенти ОНМедУ прибули до Києва на безстрокову акцію протесту проти реорганізації вузу

Центр тестування МОЗ завдав державі збитків на мільйони гривень


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів