МАУП: Спростування щодо недостовірної інформації « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МАУП: Спростування щодо недостовірної інформації
14-02-2019

13.02.2012 р. на сайті Центру міжнародних проектів «Євроосвіта» була передрукована стаття з російського сайту «Вести.ру» «Тьма знаний» за підписом журналіста Бориса Соколова.

На жаль, до цього часу керівництво МАУП не було ознайомлено зі згаданою публікацією, що не дало можливість вчасно спростувати її тенденційно перекручену інформацію щодо навчання в Академії студентів з РФ.

Твердження (не підкріплені нічим, крім нібито «цитування» слів «співробітника» московського Інституту бізнесу і політики) «Вести.ру» стосовно прийому на навчання до МАУП абітурієнтів з РФ, які не мають документу про здачу російського ЕГЭ з їх подальшим переведенням до ІБП після закінчення першого курсу відповідно договору між Академією і ІБП є відвертим наклепом.

Згаданий Договір №2278 від 01.09.2009 р. про співробітництво між МАУП і «Негосударственной автономной некоммерческой организацией высшего профессионального образования «Институт бизнеса и политики» (РФ, м. Москва), що стосується широкої тематики взаємодії у науковій, науково-методичній і навчальній сферах, взаємних консультацій щодо впровадження новітніх технологій навчального процесу, проведення спільних наукових конференцій тощо жодним чином не передбачає подібних дій. В тексті даного Договору не міститься ніякого пункту, що передбачає прийом на навчання до МАУП російських абітурієнтів без наявності документу про здачу ЕГЭ з подальшим переведенням їх після закінчення першого курсу до ІБП.

При цьому слід зазначити, що текст Договору про співробітництво є стандартним і Академія має повністю аналогічні договори з багатьма авторитетними ЗВО Європи, Азії і Латинської Америки, що додатково засвідчує її високий авторитет в міжнародних освітніх і наукових колах.

Особливо важливо підкреслити, що в Академії традиційно навчається багато іноземних студентів (кількість яких щорічно стабільно зростає), які обрали навчання саме в Україні. МАУП вже не перший десяток років входить до першої десятки ЗВО України за кількістю іноземних студентів. Це демонструє як загальне зростання авторитету у світі української вищої школи, невід’ємною частиною якої є Академія, так й зростаючий інтерес іноземців до навчання саме в МАУП.

При цьому зазначимо, що відповідно до Договору з ІБП за весь час його дії в МАУП навчалося лише кілька російських студентів й таким чином абсурдно стверджувати при такій вкрай незначній чисельності про якійсь масовий прийом абітурієнтів з РФ для обходу ЕГЭ відповідно до цієї стандартної для Академії угоди.

Навіть якщо теоретично припустити, що наші партнери з ІБП бачили у взаємному співробітництві у тому числі можливість вирішення питання прийому до себе на навчання студентів без наявності зданого ЕГЭ, то це лише їх особиста позиція і наміри, що будь-яким чином не можуть кидати тінь на академічну доброчесність Академії.

МАУП вже на протязі більш ніж 15 років прийняв на навчання багато тисяч іноземних студентів (тільки за останнє десятиріччя більше 7500) з 48 країн світу неухильно дотримуючись при цьому діючого законодавства України. Що стосується їх подальших планів у себе на Батьківщині після закінчення навчання, як саме вони будуть використовувати отриманий диплом МАУП про вищу освіту, які він буде надавати їм привілеї, наміри щодо продовження навчання, а також нюанси національного законодавства їх країн, то ці питання знаходяться поза межами нашої компетенції.

В цілому хочемо наголосити, що прийом на навчання до МАУП іноземних студентів незалежно від країни їх походження і весь навчальний процес з ними, включаючи відвідування лекцій і семінарів, здачу іспитів і заліків тощо відбувався й відбувається в Академії у повній відповідності до порядку визначеного МОН України, що унеможливлює будь-які дії поза межами чинного законодавства.





«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів