МОЗ не підписує ОНМедУ кошторис на 2019 рік: Штрафні санкції університету на сьогодні - більше 700 тисяч гривень « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОЗ не підписує ОНМедУ кошторис на 2019 рік: Штрафні санкції університету на сьогодні - більше 700 тисяч гривень
13-02-2019

Міністерство охорони здоров’я України незаконно не підписує ОНМедУ кошторис на 2019 рік

У зв’язку з непідписанням кошторису на 2019 рік найстаріший вищий медичний навчальний заклад України не може повноцінно функціонувати.

Понад 16 тисяч викладачів, співробітників, студентів Одеського національного медичного університету в січні 2019 року залишилися без зарплат і стипендій. Страждають від свавілля МОЗ не тільки вони, а й члени їхніх сімей.

Через непідписання кошторису не перераховано єдиний соціальний внесок державі, а тому виставлені штрафні санкції (на сьогоднішній день — більше 700 тисяч гривень), які ОНМедУ буде змушений сплатити з власних надходжень (від оплати студентів за навчання). Немає ніякої можливості сплатити податки державі.

Проректор із науково-педагогічної та міжнародної роботи, професор Олег Тарабрін назвав такі дії МОЗ «варварством».

«Ми вже не можемо закупити медикаменти та витратні матеріали для університетських клінік, а це, звичайно ж, вплине на надання медичної допомоги жителям міста, області та всього Півдня України. Харчування хворих під загрозою зриву, а з огляду на те, що в університетських клініках лікуються пацієнти не тільки з Одеської області, а й з усієї України, то це питання для іногородніх хворих дуже важливе.

З вини МОЗ України ми не можемо закупити наркотичні засоби, і тому хворі можуть залишитися без адекватного знеболювання під час операції та в післяопераційному періоді.

Не проплачуються комунальні послуги — це загрожує відключенням електропостачання корпусів університету, гуртожитків і клінік від світла, газу і тепла. Лабораторії не отримують реактивів, що призведе до зупинки діагностичного процесу. В операційних, у зв’язку з непроплатою витратного матеріалу і медикаментів, припиняться планові, і навіть ургентні, операції.

Пацієнти, які знаходяться в операційних, у палатах інтенсивної терапії, через відсутність енергопостачання можуть померти, тому що абсолютно всі апарати, навіть найсучасніші, наприклад апарат штучної вентиляції легенів, не можуть працювати без електроенергії.

Про те, що кошторис на 2019 рік ОНМедУ, та й усім хто звернувся за допомогою в університетські клініки, життєво необхідний — чиновникам МОЗ відомо. Проте їм байдуже, що тисячі хворих міста і області не отримають медичної допомоги в клініках медичного університету. Життя українців їх не цікавить!

Наші кредитори, які не отримали оплату за комунальні послуги, за витратні матеріали для операційних університетських клінік, сьогодні виставили рахунки і подали до суду на університет. Усі рахунки ми направимо в МОЗ, щоб чиновники за них несли відповідальність, а ми поки будемо змушені подавати до суду, тому що не можемо виправдатися перед бюджетом, перед казначейством за несплату обов’язкових платежів.

Саме через МОЗ України Одеський медуніверситет обростає боргами.

А взагалі, це яскравий приклад рейдерського захоплення вишу, де перший етап — розвалити установу, знищити колектив, зруйнувати будівлі та споруди, тобто поламати механізм життєдіяльності медуніверситету, якому незабаром виповниться 120 років і який відомий у всій Європі та Америці. Випускники ОНМедУ по всьому світу рятують життя людей, своїми досягненнями і успіхами прославляють наш навчальний заклад. І тільки чиновники МОЗ України вважають, що підготовка наших випускників не є якісною».


На думку проректора з науково-педагогічної роботи К. О. Талалаєва, «Мінохоронздоров’я сплановано саботує роботу університету, тому наші співробітники готові до безстрокового страйку, готові стояти перед Кабміном, адміністрацією Президента, МОЗ зі своїми вимогами. Первинна профспілкова організація співробітників і первинна профспілкова організація студентів ОНМедУ звернулися за підтримкою до Обласної спілки медпрацівників. Сподіваємося, що нас підтримають. Співробітники і студенти не можуть бути заручниками особистих амбіцій чиновників МОЗ».

Атмосфера в ОНМедУ робоча, але співробітники вже ненавидять МОЗ, тому що з вини чиновників у найближчих до університету булочних співробітникам вишу вже видають в кредит хлібобулочні вироби. Видовище нагадує найважчі роки в країні. А все «дякуючи» амбіціям чиновників, для яких люди — ніхто.

Не шанують МОЗ і студенти першого курсу, які досі не отримали студентські квитки, а тому не можуть скористатися пільгами на проїзд у транспорті міжміського сполучення. А не маючи стипендії, і в міському транспорті проїхати не можуть. Втім, не тільки для першокурсників стипендія — єдине джерело існування.










Додатково:

Студенти ОНМедУ прибули до Києва на безстрокову акцію протесту проти реорганізації вузу

З Донецького національного медичного університету відрахують 850 студентів I, II, III курсів Міжднародного медичного факультету

Олександр Співаковський: Прийняття законопроекту № 8385 змінить існуючу архаїчну командно-адміністративну модель управління університетами


Центр тестування МОЗ завдав державі збитків на мільйони гривень

Максим Стріха: Ук­раїнська на­ука на шля­ху до Євро­пи


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів