Міністерство юстиції: В Україні прийнято перше рішення у справі про булінг « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Міністерство юстиції: В Україні прийнято перше рішення у справі про булінг
13-02-2019

Бориспільський міськрайонний суд Київської області виніс перше в Україні рішення у справі про булінг. За цькування батьків винної особи зобов’язали сплатити штраф. Про це повідомила заступник Міністра юстиції Іванна Смачило.

«За результатами судового слухання було встановлено факт булінгу із застосуванням засобів електронних комунікацій. Підлітка визнано винним у цькуванні однолітка, а на його батьків накладено штраф у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн», – зазначила Іванна Смачило.

Вона зауважила, що цей випадок засвідчує – закон щодо протидії булінгу, прийнятий Верховною Радою 18 грудня 2018 року, вже працює. «З 19 січня цей закон вступив у силу. Не пройшло й місяця, як ми бачимо результат його дії».

«Булінг – це серйозна проблема, з якою треба боротися. І Україна вже зробила важливий крок у цьому напрямі, прийнявши даний законопроект. Треба, щоб діти та їхні батьки зрозуміли: булінг – не жарт, і за нього передбачена адміністративна відповідальність», – наголосила заступник Міністра.

Іванна Смачило нагадала, що закон встановлює систему штрафів за цькування. Вчинення булінгу неповнолітньої чи малолітньої особи буде каратися штрафом від 850 до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Знущання, вчинені повторно упродовж року після або групою осіб каратимуться штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.

У разі цькування неповнолітніми від 14 до 16 років, відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.











Додатково:

Мін'юст: В Україні відкрили правничу Вікіпедію - WikiLegalAid

Міністерство юстиції: Створено онлайн-базу обміну успішними практиками підтримки дітей та підлітків у складних життєвих обставинах

Новый доклад ЮНЕСКО: Насилие и запугивание в школе представляют серьёзную глобальную проблему

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів