МОН: Українське місто Мелітополь Запорізької області цьогоріч здобуло перемогу в премії ЮНЕСКО “Міста, що навчаються” « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: Українське місто Мелітополь Запорізької області цьогоріч здобуло перемогу в премії ЮНЕСКО “Міста, що навчаються”
6-02-2019

УКРАЇНА ВПЕРШЕ ПЕРЕМОГЛА У КОНКУРСІ ЮНЕСКО З ПІДТРИМКИ МІСТ, ЩО НАВЧАЮТЬСЯ

Українське місто Мелітополь Запорізької області цьогоріч здобуло перемогу в премії ЮНЕСКО “Міста, що навчаються”. Воно увійшло у ТОП-10 найпрогресивніших міст, що розвивають навчання впродовж життя, серед більш як 200 претендентів. Це перша перемога нашої країни в такій ініціативі, її організація та супроводження на рівні України здійснювалася Міністерством освіти і науки.

Отримання статусу міста-переможця є визнанням високого рівня досягнень Мелітополя з розвитку освіти дорослих, а також відкриває для нього нові можливості для міжнародної співпраці.

Щоб розвивати ідеї неперервного навчання, 2016-го Мелітополь долучився до Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються, ставши першим українським містом в цій ініціативі. Для ефективної роботи у мережі на місцевому рівні був створений комітет, куди увійшли представники громадськості, міської влади, закладів освіти, науки та бізнесу. Разом вони працювали над розбудовою системи неперервного навчання, яке й лежить в основі конкурсу.

Серед завдань, які вирішував комітет - підвищення доступності різних форм навчання, соціалізація внутрішньо переміщених осіб, розширення мережі міських «освітніх маяків» (educational beacons). В межах проекту були втілені й ініціативи містян – Міжнародні дні освіти дорослих в Запорізькій області, створено Центр освіти дорослих, Вуличний університет, Університет третього віку. Нині ці проекти підтримуються закордонними установами, наприклад, Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Присудження премії цьогорічним переможцям відбудеться в Колумбії в межах Міжнародної конференції міст, що навчаються.

Довідково.

Премію ЮНЕСКО “Міста, що навчаються” започатковано з метою визнання та поширення практик якості освіти та можливостей навчання впродовж життя на місцевому рівні. Премія присуджується один раз на два роки тим містам Глобальної мережі ЮНЕСКО міст, що навчаються, які продемонстрували значний прогрес у розвитку політики неперервного навчання.

Наразі членами мережі є чотири українських міста - Мелітополь, Павлоград, Нікополь та Новояворівськ. Перевірити членство міста у Глобальній мережі міст, що навчаються (Global Network of Learning Cities), можна за посиланням http://uil.unesco.org/lifelong-learning/learning-cities/members









Додатково:

ЮНЕСКО: Онлайн-платформа Глобальной обсерватории механизмов политики в области науки, технологий и инноваций (GO-SPIN)


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів