Реєстрація на ЗНО: старт 5 лютого « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Реєстрація на ЗНО: старт 5 лютого
5-02-2019

Сьогодні розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.



В Україні очікують близько 332 тисяч учасників тестування, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти: це і випускники шкіл, і учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти. У тестуваннях зможуть також брати участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом ЗНО відбуватиметься з 11 навчальних предметів.

На запит учасників завдання сертифікаційних робіт з шістьох навчальних предметів перекладатимуться кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Реєстрація

Випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів і коледжів реєструватимуться на проходження ЗНО у своєму закладі освіти.

Скориставшись сервісом «Зареєструватися», розміщеним на веб-сайті Українського центру, потрібно створити реєстраційну картку, підготувати дві фотокартки розміром 3Х4, що відповідають досягнутому віку, зробити копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). Звертаємо увагу, що в паспортах нового зразка (ID-картка) немає серії документа. Під час заповнення реєстраційної форми поле «серія» залишайте порожнім.

Після цього необхідно сформувати комплект реєстраційних документів та подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти, в якому навчається учень/студент.

Щодо випускників минулих років, то вони зможуть зареєструватися самостійно і надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

Із 2019 року процедура реєстрації учасників та порядок визначення результатів ЗНО дещо зміняться порівняно з попередніми роками.


Відповідні зміни зафіксовано в Наказі Міністерства освіти і науки України від 07.12.2018 № 1353 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів щодо зовнішнього незалежного оцінювання».
  • в основний період реєстрації цьогоріч – з 5 лютого до 25 березня) зможуть подавати документи особи, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або розташованих на лінії зіткнення, або переселилися з них;

  • у додатковий період реєстрації (цьогоріч – з 3 до 20 травня) зможуть подавати документи особи, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та не встигли зареєструватися для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні в основний період реєстрації.

Підтвердженням факту реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні є Сертифікат, який буде надіслано в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника зовнішнього незалежного оцінювання та інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2019 рік».  Індивідуальні конверти особам, які проходять ДПА у формі ЗНО надсилаються за адресою навчального закладу, іншим особам – за адресою, вказаною в реєстраційній картці.

На сайті Українського центру для кожного учасника ЗНО буде створена інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та пін-кодом, указаним у ньому.

До 30 квітня 2019 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Спеціальні умови для учасників з особливими освітніми потребами

Український та регіональні центри оцінювання якості освіти створюють більше 20 різних додаткових (спеціальних) умов.

Так, наприклад, для дітей із вадами опорно-рухового апарату підбираються пункти тестування із пандусом, або ж пункти тестування, де можна на інвалідному візку проїхати, є відповідна туалетна кімната.

Для дітей із вадами слуху дозволяється мати слуховий апарат, якщо ж зовсім не чує і володіє мовою жестів, то в аудиторії працюватиме сурдоперекладач.

Для дітей із вадами зору є кілька варіантів: додаткове освітлення, використання лупи, як механічного апарату, тестовий зошит шрифтом «16» або ж тестовий зошит, надрукований рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Зошит  шрифтом «16» і шрифтом Брайля може бути забезпечений тільки під час додаткової сесії. Цьогоріч шрифтом Брайля будуть зошити із української мови та літератури, математики, історії України та біології.

Для створення таких умов учасник має надати відповідний медичний висновок.


: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів