Проект відкритого звернення Вченої Ради (трудового колективу) Донецького національного медичного університету « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Проект відкритого звернення Вченої Ради (трудового колективу) Донецького національного медичного університету
15-01-2019

На офіційному сайті Донецького національного медичного університету опубліковано Проект обговорення відкритого звернення Президенту на іншим високопосадовцям для обговорення на Вченій раді університету.

Пропонуємо Вам для ознайомлення текст Проекту відкритого звернення:


"
Проект


Президенту України пану П. Порошенку
Народним депутатам Верховної Ради України
Прем’єр-міністру України пану В. Гройсману
В.о. Міністру охорони здоров’я пані У. Супрун
Міністру освіти і науки пані Л. Гриневич
Голові Донецької ВЦА пану О. Куцю
Українській громаді


Відкрите звернення Вченої Ради (трудового колективу)
Донецького національного медичного університету


Професорсько-викладацький колектив Донецького національного медичного університету (ДНМУ) звертається до вас, сподіваючись, що спільними зусиллями ми зможемо зупинити катастрофу ліквідації нашого вищого навчального закладу. Ми потребуємо допомоги, захисту та надії.

Напередодні 2019 року народний депутат України Ольга Богомолець через мережу Фейсбук повідомила громадськість про те, що керівництво профільних міністерств має
план так званого «злиття» медичних вишів-переселенців із медичними університетами Великої України. За словами пані Богомолець, Донецький національний медичний університет має «розчинитись», а з тим й зникнути як власне Донецький, у Вінницькому національному медичному університеті. Ми не виключаємо, що інформація є перекрученою чи недостовірною, однак сама постановка питання й широке розповсюдження ідеї «злиття» стривожила колектив ДНМУ й змусила нас підписати це звернення.

Лікарі й ті, хто обрав собі професію, пов’язану із рятуванням життя, майже ніколи не говорять про свій біль й відчай, намагаючись до останнього битися за людей та їх здоров’я. Ми вчимо і вчимось мужності й відповідальності, дисципліні та командній роботі, ми вчимо й вчимось ніколи не здаватися.

Переведення нашого вишу наказом МОЗ України із захопленого російськими агресорами та їх посіпаками Донецька було втіленням ідеї «не здаватися». Ми не хотіли підкорятися ворогові, ми прагнули врятувати наш університет, зберегти його в українському освітньому просторі, ми вірили й віримо у наше повернення в український Донецьк після нашої Перемоги.

Однак тепер ми говоримо саме про біль і відчай. Ми говоримо про біль і відчай людей, які, втративши дім, не втратили сили для боротьби, роботи, для відновлення, а часто й створення на новому порожньому місці можливостей для навчання майбутніх лікарів. Всі ці чотири роки ми не просто вистоювали, ми – розвивались, відкриваючи факультети у Маріуполі та Кропівницькому, долаючи корупційні схеми «постачання іноземних студентів», впроваджуючи новітні технології навчання та розвитку практичних навичок.
Ми працювали й працюємо на те, щоб витягувати наших дітей – абітурієнтів та студентів – з окупованих територій, ми створюємо можливості зміцнення системи охорони здоров’я на прифронтових територіях Донецької області, й для мирного населення, й для воїнів, які боронять нашу Україну на лінії зіткнення. Ми відчуваємо себе потрібними тут й тепер. Й ми знаємо, що будемо потрібні там, де зараз панує ворог. Ми працюємо на те, щоб повернути до українського Донецька наш потужний колектив, озброєний новими технологіями, знаннями й тією силою, якої ми набули, долаючи всі перешкоди.

ДНМУ - університет, який підтримав зміни у нашій країні у 2014 році і без сторонньої допомоги поступово розвивається вдосконалюючи якість навчання. ДНМУ був одним із небагатьох вищих навчальних закладів, співробітники якого залишилися патріотами України і підтримали курс на інтеграцію України у Європейський Союз, як основної стратегії економічного та інтегрального розвитку України.

З моменту переміщення університет самостійно долав усі труднощі, формував нову матеріально-технічну базу, збільшував склад науково- педагогічних працівників, проводив комплексну роботу щодо набору українських та іноземних студентів.

Станом на 01.01.2019 р. загальна штатна численність працівників Університету склала 1085 осіб, утому числі- 444 науково-педагогічних працівників.

В університеті працює 3 член- кореспондента НАМН України, 4 заслужених діяча науки і техніки України, 5 заслужених лікаря України та заслужених працівника охорони здоров’я України, 4 лауреата Державної премії України, 43 доктора медичних наук, професора, 145 кандидатів наук, доцентів.

В структурі Університету діють: 6 студентських факультетів, факультет інтернатурі та післядипломної освіти, 36 кафедр, НДІ травматології та ортопедії (університетська клініка) та Лиманський медичний коледж, клінічні бази Університету розміщені у 32 закладах охорони здоров’я Донецької області.

У 2016-2017 роках Університет отримав ліцензії МОН України на підготовку здобувачів вищої освіти на другому (магістерському) рівні за спеціальностями: 221 Стоматологія (260 осіб), 222 Медицина (1075 осіб), 226 Фармація (240 осіб), 228 Педіатрія (50 осіб). Загальний ліцензійний обсяг складає -1625 осіб. Підготовка фахівців в університеті здійснюється на основі стандартів нового покоління, які базуються на компетентнісному підході.

Загальна кількість осіб, яка навчалася в Університеті протягом 2018 року склала 8 436 осіб, утому числі 1 025 іноземних студентів.

За даними Scopus університет займає 7 місце серед усіх закладів вищої освіти та 1 місце серед вищих медичних закладів України. За даними консолідованого рейтингу 2017 року наш університет займає 34-35 місце серед усіх ЗВО України.

Адміністрація та співробітники Університету створили всі необхідні умови для успішного навчання студентів, створено умови щодо комфортного перебування студентів у гуртожитках, працюють наукові гуртки, спортивні секції та інш.

У жовтні-грудні 2017 року МОН України провела моніторінг діяльності переміщених вищих навчальних закладів. За результатами перевірки моніторинговою комісією була відзначена позитивна робота університету, а ДНМУ був визначений як один із чотирьох переміщених закладів вищої освіти, який найбільше активно розвивається.

Біль, зневіра й відчуття глибокої спустошеності, зради – це те, що ми відчуваємо, почувши про плани «злиття», а іншими словами – ліквідації Донецького національного медичного університету.

Ми сподіваємося на вашу допомогу й здоровий глузд, на вашу гідність та не виставковий, а реальний патріотизм.

Донецький національний медичний університет – це не тільки наукова та освітянська потужність, це не тільки люди, які втративши все, не втратили головного – своєї України. Донецький національний медичний університет – це символ й політична сила переосвоєння та відновлення окупованих земель після Перемоги. Якщо нас «зіллють», то хто чи що буде Донецьким національним медичним університетом після відновлення українського суверенітету? Ним будуть люди, які прислужувались окупантам! Які проходили фейкові атестації та отримували так звані ліцензії у країні, яка напала на Україну! Донецький національний медичний університет в такий спосіб буде подаровано колаборантам, а українство у Донецьку знову буде зрадженим. Ліквідація Донецького національного медичного університету – це зрада! Пряма й неприхована зрада, яка знищить не тільки виш й людей. Ця пряма й неприхована зрада зробить беззмістовними всі ті зусилля, які ми робили для того, щоб вистояти, й для того, щоб повернутися.

Наша Перемога неминуча! Й ми ніколи не погодимось із думкою про те, що Донецьк не повернеться в Україну. Історія людства свідчить, що немає таких мурів, які б не падали перед націями, що прагнуть об’єднання. Однак станом на зараз Донецький національний медичний університет потребує допомоги й захисту, сили й солідарності громади, мудрості та відповідальності керівників держави. Ми сподіваємось, що спільними зусиллями глупство та зрада будуть подолані. Ми встояли перед ордою окупантів. Маємо встояти, зберегтись та розвиватись й тепер, коли облуда ніби бере гору над гідністю, честю та вірою. "









Додатково:

Ректор Донецького національного медичного університету заявив про рейдерське захоплення вишу і про замах на його життя

"Ваше здоров'я": Центр тестування МОЗ завдав державі збитків на мільйони гривень


Відкрите звернення НМУ імені О.О.Богомольця до керівництва країни

Юрій Сухін: Конфлікт Міністерства охорони здоров’я з ОНМедУ негативно вплинув на вступну кампанію і міжнародний імідж вишу

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів