Катерина Амосова: Спроба пройти на робоче місце з рішенням суду на руках про відновлення на роботі – рейдерство? « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Катерина Амосова: Спроба пройти на робоче місце з рішенням суду на руках про відновлення на роботі – рейдерство?
14-01-2019

Про «штурм» адміністративної будівлі НМУ 14 січня, який начебто здійснила професор, академік Амосова та її група підтримки, маємо вже чимало публікацій у ЗМІ.

Інформація з абсолютно ідентичними заголовками буквально за пару годин заполонила інтернет, і цікаво – практично уся побудована на заяві прес-службі МОЗу та відзнятому відомством відео. Наче іншої сторони у цієї «медалі» взагалі не існує. МОЗ сказало «штурм Амосовою», значить, так і є – кардіолог, науковець зі світовим іменем пішла на штурм.

Журналістів, у тому числі з камерами, цього дня в холі приміщення ректорату дійсно було дуже багато. Але приїхали вони значно пізніше, коли так званий «штурм» вже закінчився. Тож медійникам залишалось лише опитувати свідків та спостерігати, що буде далі.

Той, хто дійсно хотів дізнатися правду, дізнався.

Наприклад, що у Катерини Амосової на руках було рішення окружного адміністративного суду м. Києва від 11 січня про її поновлення на роботі і постанова про залучення працівників органів внутрішніх справ до примусового виконання цього рішення, а ще виписки із державного реєстру, де чітко вказано, хто нині ректор НМУ.

І що вона після судового поновлення на роботі логічно намагається пройти у свій робочий кабінет, бо завтра МОЗ може знову одним наказом таємно поновити її на роботі (щоб формально виконати рішення суду) і одразу цим же наказом гучно звільнити, та ще й з відверто нахабним формулюванням «за прогули» (робота на кафедрі – для них не є роботою, а до кабінету керівника у ректораті доступ перекрили колишні міліціонери, які нині називають себе адміністрацією провідного закладу вищої медичної освіти України).

Що разом з неї прийшли проректори, котрих самозвана адміністрація незаконно звільнила, і керівники структурних підрозділів, які теж стали жертвами «реформаторів». З ними за бажання можна було спокійно поспілкуватися, і вони розповідали, чому вважають своє звільнення незаконним, до яких заходів вдалися для відстоювання своїх трудових прав.

Коли журналісти, які хотіли чути Амосову, слухали її, як мінімум, здивування читалось в їх очах. Бо звичайній людині важко зрозуміти логіку дій Міністерства охорони здоров’я, яке відверто оголосило війну Амосовій, і в якій не гребує нічим. Якби проста людина так нахабно вела себе з судовою владою, на неї давно вже знайшлась би управа...

Про події очима тележурналістів сюжети побачили увечері. Різні. Про рішення суду в руках Амосової згадали. І за це спасибі. Думаючі люди висновки зроблять самі. А для тих, хто не дуже любить цей процес, лише нагадаємо – по діяльності Кучина на посаді директора ІПО теж проводяться перевірки. І мільйони завданих збитків Університету через його фінансові махінації – це вже факт, встановлений спеціально створеною комісією, яка перевіряла діяльність професора, що з таким блиском в очах перед камерами безпідставно звинувачує команду Амосової. Хто-хто, а цей пан точно не годиться на роль судді. І ще… Якось дивно чути, що зламаний турнікет може бути причиною того, що не виконано рішення суду в частині допуску Амосової до робочого місця. Сам же Кучин якось проходив через нього, і не один раз…

Лукавить у коментарях і заступник міністра Лінчевський, головний спеціаліст по лікуванню онкохворих українців («все одно помруть»). М’яко кажучи. Період, коли керівники МОЗу привселюдно не визнавали рішення судів, схоже, минає – далося взнаки офіційне і досить серйозне попередження від прес-служби суду. Тепер у тренді інше – ми, мовляв, цього рішення ще не бачили в оригіналі. Не бачили? А після того, як побачите, виконаєте? Питання риторичне. Хоча рано чи пізно, але виконувати доведеться. Суді – це не хворі і безпомічні українці, вони так просто не здаються.

А зараз трохи про інформаційну складову діяльності медичного відомства.

Щоб організувати настільки широку і оперативну інформаційну підтримку своєї діяльності та діяльності своїх маріонеток, щоб утримувати настільки потужну армію «ботів», що голосу простих людей, які невдоволені тим, що відбувається у медицині, просто не чути (спробуйте у соцмережах на офіційній сторінці МОЗу написати, що не задоволені реформою, одразу будете назавжди заблоковані) – потрібні немалі кошти. З бюджету, звісно, не з власної кишені. Прийдуть часи – правоохоронні органи визначать їх обсяги і дадуть правову оцінку ефективності їх використання у часи, коли діти вмирають через брак коштів на лікування.

Але комусь дуже високоповажному дуже вигідно, щоб ці часи прийшли ще якомога пізніше. Інакше ніхто не дозволив би Супрун попирати закон…

Коли Амосова, зрозумівши, що до кабінету її таки не пустять, зробила заяву для журналістів і вже дякувала колегам за підтримку, представники кількох ЗМІ ще раз висловили своє здивування: то все-таки чому, маючи на те законні підстави, Амосова, не займає кабінет ректора?

Катерина Амосова: Спроба пройти на робоче місце з рішенням суду на  руках про відновлення на роботі – рейдерство?


І тоді Катерина Миколаївна запропонувала підійти до охорони разом і разом ще раз спробувати пройти до кабінету або почути від когось із тих, хто називає себе адміністрацією і керує цією охороною, чому її не пропускають. Підійшли. Почули, що так сказав МОЗ. Усі почули. На камеру.

Катерина Амосова: Спроба пройти на робоче місце з рішенням суду на  руках про відновлення на роботі – рейдерство?


Про цей підхід МОЗу вже, мабуть, забракує нахабства написати, що то був штурм ректорату Амосовою і командою. А, може, й ні. Побачимо.

Амосова не припиняє боротися. Бо це вже справа честі. Мабуть, завтра МОЗ її знову звільнить за прогули. І вона знову звернеться до суду, і суд її поновить (бо нічого ж у підставах для звільнення не міняється). І знову не пустять у ректорат…

ЦЕ КОЛИСЬ ПРИПИНИТЬСЯ?


P.S.: Мабуть відповідь на поставлене вище запитання було відображено на офіційному сайті поліції Києва:


"Поліція забезпечує правопорядок біля Національного медичного університету імені Олександра Богомольця

Ситуація поблизу адмінбудівлі спокійна. Правоохоронці закликають вирішувати всі спірні питання у правовому полі.

На службу 102 надійшло повідомлення про те, що у приміщення університету на бульварі Тараса Шевченка зайшли невідомі особи і виник конфлікт із охороною.

На виклик прибули наряди патрульних та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції. Правоохоронці відбирають пояснення в учасників події. На місці перебували співробітники Державної виконавчої служби, які звернулися із проханням забезпечити правопорядок. Тож, аби не допустити порушень законодавства, біля університету посилено патрулювання. На цей час ситуація спокійна.

Правоохоронці закликають вирішувати усі спірні питання виключно в правовому полі.


Відділ комунікації поліції Києва"





За інформацією:
nmu.ua,
kyiv.npu.gov.ua




Додатково:

Прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва нагадала Супрун про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень

"Ваше здоров'я": Центр тестування МОЗ завдав державі збитків на мільйони гривень


Суд зобов’язав "ЦЕНТР ТЕСТУВАННЯ" МОЗ виконати свої обов'язки перед НМУ імені О.О. Богомольця

Керівники провідних вишів України звернулися до Генпрокурора за захистом від протиправних дій щодо НМУ імені Богомольця

Відкрите звернення НМУ імені О.О.Богомольця до керівництва країни

Ректор Донецького національного медичного університету заявив про рейдерське захоплення вишу і про замах на його життя

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів