Стало відомо, які саме навички в майбутньому допоможуть дитині стати успішною « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Стало відомо, які саме навички в майбутньому допоможуть дитині стати успішною
18-12-2018

19 років вчені спостерігали за дітьми, і визначили, які саме навички в майбутньому допоможуть їм стати успішними і легко вступити до вишів.

Ці навички не вроджені, а набуті, пише Inc.

Важко повірити, але те, що вміє дитина у віці 5 років, може вплинути на його майбутні шанси на успіх. Саме про це було написано в дослідженні, опублікованому в Американському журналі суспільної охорони здоров’я в 2015 році. І йдеться зовсім не про читання і не письмо. А про соціально-емоційні навички.

Дослідники з Університету штату Пенсільванія і Університету Дьюка опитали вихователів дитячих садків про соціальні та емоційні компетентності дітей. Вчителі зважили, наскільки добре діти ділилися, слухали інших, вирішували проблеми зі своїми однолітками і були корисні.

Потім дослідники спостерігали за цими ж дітьми, коли вони стали молодими людьми, щоб подивитися, що з ними сталося. Вони виявили, що діти з найвищими соціальними і емоційними оцінками в дитсадку були більш благополучні вцілому. Вони в два рази частіше здобували вищу освіту. У них також більше шансів влаштуватися на хорошу роботу у віці до 25 років.

Але діти, які зазнавали труднощів з взаємодією, не вміли слухати і вирішувати конфлікти, з меншою ймовірністю закінчили середню школу, не кажучи вже про інститут. У них частіше виникали проблеми з законом, і вони частіше вживали психоактивні речовини.

Маючи всі докази, що підтверджують важливість соціальних і емоційних умінь, чому ми все одно більшу частину наших ресурсів вкладаємо в навчання дітей академічним навичкам? Вони не допоможуть нашим дітям стати емоційно компетентними. Ми повинні самостійно подбати про це, не покладаючись на школу.

І не панікуйте, якщо ваша дитина вже закінчила дитсадок. Ви можете навчити цьому в будь-якому віці – головне, дати дітям можливість практикуватися в повсякденному житті.

Ключові навички:

Самосвідомість: здатність розпізнавати власні емоції і вибудовувати зв’язки між своїми почуттями, думками і поведінкою.
Управління собою: здатність конструктивно керувати своїми емоціями, думками і поведінкою, самоконтроль.
Соціальна обізнаність: здатність ставити себе на місце іншого і демонструвати емпатію.
Навички спілкування: здатність створювати і підтримувати здорові відносини.
Відповідальність в прийнятті рішень: здатність приймати правильні рішення щодо власної поведінки і взаємодії з іншими.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів