Львівські виші долучаються до створення біотехнологічного кластеру «Біотех і Фарма» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Львівські виші долучаються до створення біотехнологічного кластеру «Біотех і Фарма»
12-11-2018

8 листопада, відбулося підписання меморандуму про співпрацю та наміри щодо створення біотехнологічного кластеру «Біотех і Фарма», над ідеєю якого працюють близько року.

Біотехнологічний кластер сприятиме розвитку науково-дослідницької та інноваційної діяльності у галузі біотехнологій у м. Львові; реалізації біотехнологічних бізнес-проектів; створенню нових кваліфікованих робочих місць; економічному розвитку м. Львова, залученню іноземних інвестицій тощо.

«Як кажуть, кожна добра справа має свою історію. Історія, яка почалася близько 7−8 років тому у Львові, коли почали говорити про те, що синергія зусиль, зокрема не лише в ІТ, не лише в туризмі, не лише в поліграфії, не лише в інших кластерах, а й зокрема в такому кластері, про який всі мріють. Коли всі починають говорити про біотех, то всі починають захоплюватися. Тому що в цьому бачать дуже велике майбутнє. Ця галузь мала свої піки, вона мала свої такі процеси, які вимагали більшого дослідження, процеси, які вимагали більшого поширення, залучення. І власне протягом останніх півтора року можна сказати, що завдяки синергії великої кількості інституцій, великої кількості людей вдалося дійти до сьогоднішнього дня, де сьогодні в цій залі є присутні, я можу без перебільшення сказати, лідери освітніх напрямків вищої освіти, лідери бізнесу, лідери різних інституцій, які представляються владні інституції: університетські, компанії і тд. Це призвело до того, що ми сьогодні є в моменті створення інституціоналізацій, таке складне, але водночас дуже важливе слово кластеру „Біотех і фарма“. Біотехкластер вже сьогодні є дуже практичною інституцією, яка ще навіть до об’єднання почала працювати і мала свої конкретні цілі», — розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«Ця ідея вже давно витала в повітрі і ця ідея розпросторення біотехфармакластеру уже вам відома і насправді просто хотів деякі моменти, які пов’язані із цим проектом.

Утворення біотехкластерів — це є відома практика більшості європейських міст, коли бізнес зустрічає науковців для того, щоб працювати разом, для того, щоб впроваджувати наукові розробки, щоб вони не залишалися в наукових статтях чи в іншій документації. І власне ця ідея була покладена в основу біотехфарма кластеру об’єднання бізнесу навчальних, науково-дослідних установ, громадських організацій, місцевої влади, адже Львів є містом дуже придатним для такого проекту.

Маємо амбітну ідею, що цей проект дозволить одержати впровадження у промисловість нових ліків, нових технологій, все це кошти, які сприятимуть розвитку нашого міста, і ми як львів’яни, які люблять своє місто повинні для цього робити і працювати"
, — розповів Роман Лесик, почесний амбасадор Львова.

До слова, на сьогодні ініціативу створення кластеру «Біотех і Фарма» підтримали 18 учасників, серед яких є бізнес, громадські організації, університети, науково-дослідні та навчальні установи, міська влада.

Зокрема учасниками є ПрАТ «Компанія Ензим», ТзОВ «Експлоджен», ТОВ «ХЕМА», ПрАТ «Львівський облрибкомбінат», ТзОВ «Новації. Досягнення. Лідерство.-груп», ГО «Tech Startup School», Громадська Спілка «Центр Інновацій «Сходи в Майбутнє», ГО «Українське лікарське товариство у Львові», Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка», Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького, Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок, Інститут біології клітини НАН України, Інститут біології тварин НАН України, Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр, Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. І. Франка та Львівська міська рада.








Додатково:

Промислова власність у цифрах за 9 місяців 2018 року: ЗВО з найвищою винахідницькою активністю

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів