Владислав Власюк: "У сфері правової освіти спільно з МОН було досягнено підняття порогового балу для вступників за напрямком «Право» до 130" « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Владислав Власюк: "У сфері правової освіти спільно з МОН було досягнено підняття порогового балу для вступників за напрямком «Право» до 130"
23-10-2018

ВЛАДИСЛАВ ВЛАСЮК ПОВІДОМИВ ПРО ЗДОБУТКИ ДИРЕКТОРАТУ З ПРАВ ЛЮДИНИ, ДОСТУПУ ДО ПРАВОСУДДЯ ТА ПРАВОВОЇ ОБІЗНАНОСТІ ЗА РІК РОБОТИ

Сьогодні у Директораті з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності працює 22 експерти, які говорять на 8 іноземних мовах та закінчили 8 навчальних закладів, 4 з яких є іноземними. Про це заявив Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислав Власюк під час прес-конференції «Підсумки роботи Директоратів Міністерства юстиції України за рік роботи».

За його словами, пересічний портрет експерта – це молода, професійна, мотивована, віддана роботі людина. Ми стали драйверами тих змін, яких від нас чекали і які відбуваються на якісно новому рівні, зокрема і в регіонах України.

Під час прес-конференції Владислав Власюк повідомив про здобутки команди Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності за рік роботи.

Він наголосив, що один з основних напрямів роботи Директорату є правопросвітництво.

«Саме з появою Директорату загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» вийшов на проектну потужність та набрав вищих обертів. За підтримки партнерів, ми розробляємо інформаційні матеріали – буклети, листівки, плакати – через які громадяни дізнаються про свої права та алгоритми їх захисту. За майже рік роботи ми залучили до реалізації проекту велику кількість партнерських організації. Ми провели Фестиваль «Я МАЮ ПРАВО!», приурочений до Міжнародного дня захисту дітей, в межах якого ми розповідали діткам про їхні права за допомогою креативних інтерактивних матеріалів», - зазначив Владислав Власюк.

Також важливим досягненням у цій сфері стало ґрунтовне дослідження правових потреб, яке Директорат провів разом з Координаційним центром з надання правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«У наших планах зробити таке дослідження регулярним та систематичним, проводити його спільно з іншими міністерствами», - заявив Генеральний директор Директорату з прав людини.

Крім того, за його словами, Директорат здійснює формування державної політики. Так, разом з Координаційним центром з надання правової допомоги та іншими стейкхолдерами були внесені зміни в Закон України «Про безоплатну правову допомогу», що дозволило конкретизувати коло осіб, що мають право на безоплатну правову допомогу.

«Ми працюємо над вирішенням актуального питання - відшкодування витрат на безоплатну вторинну правову допомогу. Мова йде про те, щоб витрати на правову допомогу, у разі виграшу справи адвокатом БПД, потенційно стягувати з тих осіб, які програли справу, до державного бюджету», - наголосив Владислав Власюк.

Щодо роботи у сфері прав людини, Директорат спільно з колегами з інших відомств готував і супроводжував Діалог з прав людини, розробив документ про внесення змін до Національної стратегії з прав людини.

«Крім того, спільно з колегами з Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого ми розробили посібник «Бізнес і права людини в Україні», який освітлює новий перспективний напрямок захисту прав людини і демонструє, що не лише держава повинна бути відповідальною за дотримання прав людини».

Ще одне досягнення - розробка Методології моніторингу реалізації Національної стратегії з прав людини - документу, який дозволяє значно системніше підходити до оцінки діяльності Міністерства юстиції та інших органів влади.

У сфері правової освіти за рік роботи спільно з Міністерством освіти було досягнено підняття порогового балу для вступників за напрямком «Право» до 130, підготовлено Звіт за результатами аналітичного дослідження «Знання та навички випускників юридичних факультетів та закладів вищої освіти через призму відповідності потребам ринку праці», які свідчать про кризовий стан юридичної освіти.


Крім того, були розроблені аналітичні матеріали, інфографіки, наповнення для інфографіків, готуємо матеріали та публікації, супровід для адвокації різних законопроектів, які стосуються сфери нашої діяльності.

«За майже рік діяльності нами було підготовлено та опубліковано 40 матеріалів публіцистичного характеру в різних інформаційних он-лайн ресурсах», - проінформував Владислав Власюк.

Фотоматеріали за посиланням:

https://minjust.gov.ua/galleries/pres-konferentsiya-pidsumki-roboti-direktorativ-ministerstva-yustitsii-ukraini-za-rik-roboti-kiiv-22-jovtnya-2018-roku

Відео за посиланням:

https://youtu.be/JjYhEgfSqVw







Додатково:

Президент НУ «ОЮА» Сергей Кивалов предложил свой вариант реформы юробразования

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів