Засідання Ради ректорів переміщених вищих навчальних закладів (25 вересня 2018 р.) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Засідання Ради ректорів переміщених вищих навчальних закладів (25 вересня 2018 р.)
27-09-2018

25 вересня у приміщенні МОН України пройшло засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів, які тимчасово переміщені із зони проведення АТО, за участю директора Інституту економіко-правових досліджень НАН України, чл.-кор. НАН України та НАПрН України В.А. Устименка.

Були розглянуті наступні питання:

- Організаційні питання роботи Ради ректорів

- Підведення підсумків та впровадження висновків моніторингу переміщених ВНЗ

- Вступна кампанія 2018 р.

- Проблемні питання застосування коефіцієнту 0.8 при визначенні співвідношення чисельності осіб, які навчаються, на одну посаду науково-педагогічного працівника

- Навчання іноземних студентів у переміщених ВНЗ: проблеми та пропозиції


Також на засіданні було розглянуто питання взаємодії переміщених ВНЗ з партнерськими та донорськими організаціями, зокрема було представлено презентацію на тему «Підтримка Європейського Союзу переміщеним університетам, що розташовані на Сході України» (Станіслав Топольницький, керівник Програми «Підтримка ЄС для Сходу України», Віра Рибак, координатор сектору освіти, молоді та науки представництва Європейського Союзу в Україні). Розглянуто можливості для пВНЗ від Британської ради (Саймон Вільямс, директор Британської ради в Україні) та можливості для пВНЗ від Посольства США (Шон О’Хара, Перший секретар, Аташе з питань культури та освіти Посольства США) та ін.

З привітанням до учасників засідання завернувся народний депутат України О. Рябчин та перший заступник міністра освіти та науки В. Ковтунець. Головою Ради ректорів був обраний ректор Донецького юридичного інституту, д.ю.н., професор, заслужений юрист України В.М. Бесчастний.

Зі складу Ради були виключені ректори вищих навчальних закладів, які припинили своє функціонування або втратили такий статус (Макіївський економіко-гуманітарний інститут та Донбаський технічний університет). До складу Ради була обрана ректор Донецького університету економіки та права С.Я. Берсуцька.

Керівник сектору переміщених вищих навчальних закладів С.С. Кретович розповіла про проведення моніторингу діяльності переміщених комісією МОН України, недоліки, що були виявлені, та заходи міністерства щодо їх виправлення (одними із них було віднесення Макіївського економіко-гуманітарного інституту до ІІІ категорії начальних закладів і реорганізація шляхом приєднання до Східноукраїнського університету імені В.Даля Донбаського технічного університету). У процесі розробки перебувають питання оптимізації діяльності Луганського аграрного університету.

Також були розглянуті питання застосування коефіцієнту 0.8 для визначення навантаження на викладачів переміщених вищих навчальних закладів, який вже вкотре не погоджується Мінфіном та проблеми з навчанням іноземних студентів в таких ВНЗ. Вирішено продовжити роботу із зазначених питань з центральними органами виконавчої влади.






Додатково:

Про підсумки роботи комісії МОН України щодо моніторингу діяльності переміщених ВНЗ (з 20 листопада по 08 грудня 2017 року)

КМУ: Про реорганізацію Донбаського державного технічного університету

КМУ: Деякі питання державних вищих навчальних закладів, переміщених з району проведення антитерористичної операції

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів