З’явилися єдині правила, за якими розпорядники бюджетних коштів на науку мають проводити конкурси наукових робіт, – рішення Уряду « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
З’явилися єдині правила, за якими розпорядники бюджетних коштів на науку мають проводити конкурси наукових робіт, – рішення Уряду
13-09-2018

Уряд визначив, як має відбуватися конкурс з відбору наукових та науково-технічних робіт, що виконуються за кошти держбюджету.



Відповідний Порядок Кабінет Міністрів затвердив під час засідання сьогодні, 12 вересня 2018 року.

Прийнятий документ є рамковим і вперше встановлює загальні правила, за якими всі розпорядники бюджетних коштів на науку мають проводити конкурси з відбору робіт. Прописано також конкретні випадки, коли проведення конкурсу є обов’язковим.

«Торік в Україні було 23 головні розпорядники бюджетних коштів, що фінансували наукові дослідження і розробки з держбюджету. І кожен з них визначав власні правила проведення конкурсів, щоб відібрати ті роботи, які потім фінансувалися за державний кошт. Зараз же Уряд прийняв документ, що встановив уніфіковані вимоги до проведення таких конкурсів для всіх розпорядників. На їх основі вони зможуть встановлювати власні умови проведення конкурсів, але дотримуючись єдиних правил. Це дозволить забезпечити більшу прозорість конкурсів та гарантуватиме рівні умови для всіх учасників», – пояснила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зокрема, у Порядку чітко визначено, що організатор конкурсу під час визначення тематики обов’язково має врахувати законодавчо встановлені пріоритети розвитку науки і техніки, пріоритети у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва. Безпосередньо під час проведення конкурсу організатор повинен забезпечити уникнення конфлікту інтересів між учасниками та членами конкурсних комісій, обов’язково оприлюднити на своєму сайті умови та загальний бюджет конкурсу, вимоги до учасників, а також результати.

Так, для проведення конкурсу утворюється відповідна комісія, в якій кількість працівників закладу, що проводить конкурс, не має перевищувати половини.

Конкурс повинен включати 8 етапів:

прийняття рішення про проведення конкурсу;
оприлюднення оголошення;
приймання документів від учасників;
попередній розгляд поданих документів на відповідність вимогам, встановленим умовами конкурсу;
проведення наукової і науково-технічної експертизи заявок;
формування конкурсною комісією з урахуванням результатів експертизи заявок пропозицій щодо переліку робіт, що плануються до виконання за рахунок коштів держбюджету та їх виконавців;
прийняття організатором рішення про результати;
оприлюднення результатів.

Лілія Гриневич відзначила, що затверджений документ запроваджує ще одну важливу зміну. До прийняття Порядку головні розпорядники бюджетних коштів на науку після проведення конкурсів та визначення переможців мали здійснювати абсурдні з точки зору світової практики процедури публічних закупівель. Відтепер для фінансування робіт переможців, що були відібрані за конкурсом відповідно до затвердженого Порядку, не потрібно буде проводити тендерні закупівлі. Це спростить та пришвидшить в часі процедуру надання коштів науковцям.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів