Координаційний орган та навчання для очільників громад - Уряд готовий допомогти громадам підвищити спроможність в освоєнні коштів на НУШ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Координаційний орган та навчання для очільників громад - Уряд готовий допомогти громадам підвищити спроможність в освоєнні коштів на НУШ
22-08-2018

Попри те, що одна субвенція на місця на обладнання для перших класів Нової школи пішла 4 місяці тому, а інша - на фабрики друку для навчальних матеріалів - 7 місяців тому, жодна із них наразі повністю не використана.



Потрібно підвищити спроможність громад, тож можливо ресурс проектів на підтримку децентралізації може бути спрямований на освіту громад щодо правильного бюджетування, проведення тендерів тощо. Про це повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на Національній серпневій конференції-2018 сьогодні, 21 серпня 2018 року, у місті Києві.

«Ситуація з субвенцією показує, що проблема значно глибша, ніж здавалося, і тільки органам місцевого самоврядування та МОН із нею не впоратися. Тут зможе зарадити тільки міжвідомча взаємодія. Численні проекти з децентралізації можуть стати основою, на якій ми надамо підтримку громадам та консультації щодо управління фінансами, бюджетування, оформлення тендерної документації та проведення торгів. Це дасть позитив не лише для сфери освіти, а й підтримає спроможність громад загалом, дасть на місцях інструменти ефективного врядування тими грошима, які були отримані в наслідок децентралізації», - зазначила Лілія Гриневич.

Ще одним кроком на підтримку реформи може стати спеціальний координаційний орган на рівні Уряду, який забезпечував би міжвідомчу співпрацю та координацію роботи на місцях щодо реформи.

«Мене насправді це дивує, бо міжвідомча координація є доволі складною. Ну дивіться, здавалось би, виділили мільярд гривень, визначили напрями використання. Зараз половина коштів не використана, навіть 60%. Бо на місцях безвідповідальність.

І фактично гроші використовуються по-різному, а десь взагалі не використовуються, діти не отримують доступу до якісної освіти. Тому можливо потрібен координаційний механізм, який буде моніторити і одразу міжвідомчо реагувати. Я думаю, якщо така пропозиція буде внесена Міністром освіти, я готовий бути поруч. Я наголошу на тому, що освіта є надзвичайно серйозним пріоритетом.

Я думаю, що ми можемо створити на рівні Кабінету Міністрів координаційний комітет, я думаю, що заступником такого комітету може бути профільний Віце-прем’єр-міністр і Міністр освіти, і за моїм головуванням. Я можу раз на місяць заслуховувати прогрес, в тому числі по областям, і забезпечувати магічний поштовх у спину», - розповів Володимир Гройсман.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів