Фініш вступної кампанії 2018: рекомендації МОН для вступників « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Фініш вступної кампанії 2018: рекомендації МОН для вступників
27-07-2018

Вступна кампанія наближається до завершення, а 26 липня 2018 року збіг термін подачі електронних заяв на вступ до закладів вищої освіти.



Вступники мали змогу подати 7 заяв.

У профільному міністерстві наголошують, що порядок розгляду заяв визначатиме пріоритетність, яку для них визначили вступники, проте при виборі, хто саме матиме право навчатись у конкретному виші, вирішальну роль відіграватиме конкурсний бал.

Ввечері 26 липня завершилася подача заяв на вступ до вищих закладів освіти. За інформацією МОН, загалом заяви на вступ подали майже 100 тисяч абітурієнтів, більшість із них – бакалаври.

Тепер вступникам належить дочекатися розподілу місць державного замовлення, результати якого стануть відомі 1 серпня. До вечора 6 серпня ті, хто вступив на бюджет, мають подати оригінали документів до обраного ВНЗ.

Майбутні студенти, які не будуть рекомендовані до вступу на бюджет, автоматично беруть участь у конкурсі на контрактне навчання за всіма своїми заявами.

У зв’язку з фінальною стадією вступної кампанії Міністерство освіти і науки України подає низку рекомендацій для вступників:

подавати оригінали документів на контракт тільки після завершення розподілу бюджетних місць, якщо абітурієнт не пройшов на навчання за держзамовленням;

підписувати договір про надання освітніх послуг у разі вступу на контракт тільки після видання наказу про зарахування;

відслідковувати статус заяв в електронному кабінеті після їхньої подачі.

Також генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров нагадує, що заяви вступників будуть розглядатися у відповідності до пріоритетності, яку визначають абітурієнти, обираючи пріоритетний заклад. Тобто раніше розглядається заява із вищою пріоритетністю, навіть якщо вона подана пізніше чи конкурсний бал у неї нижчий, ніж у решти.

Але це стосується тільки порядку розгляду. Перевагу при вступі до конкретного вишу матиме той студент, який матиме вищий конкурсний бал, навіть якщо пріоритетність його заяви нижча.

Якщо ж конкурсні бали в двох претендентів збігаються до однієї тисячної, тоді перевагу дістане абітурієнт із вищою пріоритетністю.

У тих рідкісних випадках, коли і конкурсний бал до однієї тисячної, і пріоритетність двох заяв збігаються, алгоритм відбору вступників буде орієнтуватись на те, в кого вищий середній бал атестата.

Раніше міністерство оприлюднило на своєму сайті рейтингові списки вступників за широким конкурсом. Найбільше заяв на вступ цього року отримали КНУ імені Шевченка, Львівська національний університет імені Франка, Київський політехнічний інститут імені Сікорського, Львівська політехніка та Національний авіаційний університет.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів