За 7 років кількість українських студентів за кордоном зросла майже утричі « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
За 7 років кількість українських студентів за кордоном зросла майже утричі
27-06-2018

Майже у три рази зросла кількість українських студентів, які за останні кілька років поїхали здобувати вищу освіту за кордон.



Про це на відкритті Національної програми стажувань в центральних органах виконавчої влади повідомив міністр економічного розвитку Степан Кубів, передають Українські національні новини.

«З 2009 до 2016 року кількість українських студентів за кордоном зросла на 186%, до приблизно 70 тисяч осіб», – сказав Кубів.

За результатами дослідження Інституту суспільних відносин, проведеного серед українських студентів у Польщі, повернення в Україну обмірковує тільки 7% респондентів.

Понад 30% анкетованих після закінчення студій планує їхати далі у західні країни Європейського Союзу.

Анкетовані визнали, що на їхнє рішення впливає не якість навчання, а менші витрати на життя, порівняно з іншими країнами Євроспільноти, а також добра пропозиція стипендій та можливість безкоштовного здобуття вищої освіти.

Директор аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний наголосив, що українські студенти добре інтегруються у Польщі, але з країн Вишеградської групи найліпше вони це роблять у Чехії. На думку експерта, причиною може бути те, що студенти більше не можуть покладатися на подібність польської та української мов, і самі повинні навчитися спілкуватися чеською мовою, що допомагає в інтеграції.

Опитані українці найчастіше навчаються на гуманітарних спеціальностях, вони вибирають соціальні науки, а також правознавство та менеджмент. Набагато рідше українські студенти вивчають природничі та точні науки.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів