5 шкіл виграли 310 тисяч гривень на купівлю обладнання для STEM-лабораторій « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
5 шкіл виграли 310 тисяч гривень на купівлю обладнання для STEM-лабораторій
17-06-2018

13 червня 2018 року відбулося нагородження шкіл-фіналістів, що брали участь у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», започаткованої Mondelēz International Foundation.



Програма реалізується в Україні Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Інституту модернізації змісту освіти. Її мета – популяризація здорового способу життя та виховання корисних звичок серед школярів.

Активності дітей та учительського колективу з понад 70 шкільних закладів Київської та Сумської областей були оцінені конкурсною комісією у складі: представників Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти і науки, Національного Олімпійського Комітету, Інституту модернізації змісту освіти та ведучої програми «Зважені та щасливі» телеканалу СТБ Мирослави Ульяніної.

В рамках фінальної події свої звіти представили 36 шкіл, у фінал пройшли десять найактивніших, які мали змогу боротися за грошові гранти. Для учасників фіналу пройшли майстер-класи від зірок спорту – Наталії Добринської та Іллі Кваші, і фахівця з медитації Гліба Ходоровського.

За результатами оцінювання переможцями стали:

1 місце та грант у 130 000 грн одержала гімназія «Консул», м. Київ
2 місце та 90 000 грн отримала гімназія №107 «Введенська», м. Київ
3 місце та 40 000 грн виборола Ірпінська ЗОШ №13, Київська область

Призовий фонд буде інвестований у закупівлю обладнання для STEM-лабораторій у школах (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics).

«Неймовірні ініціативи, надзвичайна енергія, унікальні вчителі, школярі і батьки, які заряджають, надихають і щодня доводять, що зміни починаються з нас самих. Результати пілотного проекту Healthy Schools справді вражають: 73 школи, 16 тис. дітей, вчителів, батьків, які долучилися, 5 шкіл, які одержали гранти, і 36 переможців, тому що кожна школа у фіналі – справжній переможець і драйвер таких потрібних і важливих для нашої країни змін», – поділилася своїми враженнями від проекту менеджер з комунікацій, Україна та Євразія Mondelēz International Юлія Малько.

«Якщо спочатку мотивацією для реєстрації шкіл у програмі був грошовий приз, то у процесі реалізації активностей учасникам вже самим було цікаво знаходити креативні рішення: вони готували здорові сніданки для мам на День матері, насолоджувались фруктовими й овочевими тижнями, проводили фестивалі танців спільно з батьками, вчителі й учні ставали в планку на заняттях і саджали разом дерева. Можемо сміливо сказати, шо програма «Healthy Schools» вже перетворилася у цілий рух, завдяки якому бути здоровим стало ще модніше», – коментує керівниця Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна.

Учасники церемонії могли голосувати за школи, презентації яких їм сподобалися найбільше. Приз глядацьких симпатій отримала сумська школа №27, а спеціальний приз від журі виграла конотопська школа №11. Обидва заклади отримали гранти у розмірі 25 000 грн на обладнання STEM.

Також Ірпінська ЗОШ №13, яка реалізувала проект з підвищення якості питної води, отримала спеціальний приз від Асоціації виробників мінеральних та питних вод України – сертифікат на місячний запас води.

З вересня програма стартуватиме по всій Україні, щоб заохотити якомога більше дітей до здорового способу життя та зробити проект національним рухом.

Довідка: «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation. Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 500 школах, залучивши 17 500 дітей по всій Україні протягом трьох років. Програми Mondelēz International Foundation впроваджені цього року у 10 країнах світу.

В Україні пілотний проект Центру «Розвиток КСВ» за сприяння Mondelēz International Foundation стартував у квітні в Київській та Сумській областях за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Інформаційним партнером виступив Інститут модернізації змісту освіти МОН України. Заявки подали 73 школи, з них активно беруть участь 36 шкіл. Школи щотижня надсилали звіт про впровадження у себе програми «Healthy Schools». В рамках Програми в Україні розроблено рекомендації для шкіл щодо реалізації активностей для покращення фізичного здоров’я, харчування дітей та дизайну шкіл. З вересня 2018 року у Програмі зможуть реєструватися школи всієї України.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів