КПІ ІМ. ІГОРЯ СІКОРСЬКОГО: Імена переможців першого Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine‘2018» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
КПІ ІМ. ІГОРЯ СІКОРСЬКОГО: Імена переможців першого Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine‘2018»
11-06-2018

9 червня 2018 року журі Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine‘2018» («Майбутнє України‘2018») оголосило імена перших переможців конкурсу, що проводився за його програмою. Це студенти українських закладів вищої освіти, які мріють пов’язати своє життя з інженерією. Троє з них навчаються в КПІ ім. Ігоря Сікорського. Тепер попереду в них надзвичайно цікава подорож до Сполучених Штатів Америки, де на підприємствах найбільшої в світі авіакосмічної корпорації «Boeing» (м. Сієтл, штат Вашингтон, США) вони зможуть побачити технології ХХІ століття, які можна вважати одними з небагатьох технічних «див» світу.

Організатором Всеукраїнського фестивалю виступив Благодійний Фонд імені Святого Володимира в партнерстві з КПІ ім. Ігоря Сікорського. Конкурс проводився на базі Інституту моніторингу якості освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського. Участь у ньому могли взяти студенти будь-якого вишу України, які полюбляють нестандартні та творчі задачі, мають достатню підготовку з фізики, математики, ІТ та англійської мови і можуть працювати над інженерними проектами.

Конкурс проходив у три тури.

Перший тур проводився в дистанційному режимі 4 травня. Студентам, що вирішили спробувати в ньому свої сили, було запропоновано пройти електронне онлайн- тестування з математики та фізики, підсилене завданнями інженерного спрямування. За його результатами в другий тур вийшло п’ятдесят учасників, які представляли дев’ять українських університетів.

12 травня півфіналісти зустрілися в Києві і Харкові. Конкурсантам було запропоновано допомогти команді Ілона Маска в підкоренні Марса. Основна відмінність другого туру фестивального конкурсу від традиційних студентських олімпіад полягала в тому, що його учасники повинні були індивідуально вирішувати дуже нестандартні інженерні завдання, посилені фундаментальними та ІТ модулями, при максимально загальних вимогах до результату та повній відсутності будь-яких рекомендацій до способу його отримання. В такий спосіб організатори, намагалися визначити майбутніх фахівців, які вже тепер спроможні знаходити достойну відповідь на нестандартні виклики, з якими доводиться зустрічатися інженерам і науковцям сьогодення.

Третій тур (до нього вийшли 30 студентів) проводився спільно Благодійним Фондом імені Святого Володимира і Інститутом моніторингу якості освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського. Для реалізації програми з покращення екологічної ситуації в країні командам було запропоновано розробити комплексний пристрій для очищення водойм України.

Для вирішення інженерного завдання учасники розбилися на 5 команд. Робота над проектом вимагала знання фундаментальних, природничих та базових інженерних дисциплін, креативного творчого підходу і нестандартного мислення. Завдання для конкурсу розроблялись силами науковців університету та фахівців провідних інженерних компаній.

Проходив третій тур упродовж з 7 до 9 червня на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського і в програму його входили не лише пошуки найкращих інженерних рішень учасниками, але й тренінги з підготовки презентації проектів на базі Стартап-школи Sikorsky Challenge, екскурсія по КПІ ім. Ігоря Сікорського, індивідуальні презентації учасників за темою «My Engineering Future» («Моє інженерне майбутнє») англійською мовою, спілкування членів журі з учасниками під час спостереження за ходом роботи над проектами і, звісно, захист проектів.

До речі, щодо журі. До його складу входили дуже шановані в своїх галузях фахівці: керівник компанії «Боїнг Україна» Олексій Стєпін, директор компанії «Прогрестех Україна» Андрій Фіалковський, директор компанії «Тукана Інжиніринг Україна» Мирослав Крекота, директор Благодійного Фонду імені Святого Володимира Олександра Мартиненко. Очолював журі ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» академік НАН України Михайло Згуровський.

І ось, у суботу 9 червня, в КПІ ім. Ігоря Сікорського переможців першого Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine‘2018» Оголошено! Ними стали:

Анастасія Сусловець (Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут"), Данило Єрмолов (Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут"), Олег Митряшкін (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»), Валерій Наполов (Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут"), Ігор Калієнко (Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут"), Микита Леонідов (Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут"), Бас Євген Вікторович (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»), Максим Кабанець (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»), Колодійчик Дмитро Сергійович Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" та Анастасія Літвінова (Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут").

Сьогоднішній день вимагає від фахівців не лише сукупності певних базових знань і навичок, але й вміння застосовувати їх в процесі роботи над реальними проблемами, а в разі потреби - вдаватися й до нестандартних креативних підходів та методів. І Фестиваль показав, що в нашій країні є багато талановитої молоді, здатної розв’язувати найскладніші нестандартні інженерні виклики сьогодення на високому професійному рівні.








Додатково:

КПІ ІМ. ІГОРЯ СІКОРСЬКОГО ТА НПУ ІМЕНІ М.П.ДРАГОМАНОВА УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів