День науки в Україні « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
День науки в Україні
19-05-2018

День науки в Україні традиційно відзначається у третю суботу травня (цьогоріч – це 19 травня 2018 року).



Цей день відзначають співробітники 160 наукових установ та 36 організацій дослідно-виробничої бази, які входять до складу Національної академії наук України, а також усі науковці, які працюють у закладах вищої освіти.

У 2017 році діяло понад 260 договорів установ Академії з навчальними закладами вищої освіти про співробітництво, проходження виробничої, переддипломної практики студентів тощо. Виконувалося майже 220 спільних наукових проектів.

Мережа спільних з освітянами науково-навчальних структур (приблизно 260 комплексів, центрів, лабораторій, філій кафедр тощо) дозволяє широко використовувати потенціал НАН України для підготовки кваліфікованих фахівців для потреб вищої школи та НАН України. Понад 1300 науковців Академії читали навчальні курси, цикли лекцій з актуальних напрямів науки.

У минулому році понад 200 науковців-освітян захистили у спеціалізованих вчених радах наукових установ НАН України дисертаційні роботи на здобуття вченого ступеня доктора наук та кандидата наук. Понад 1200 студентів виконували дипломні роботи під керівництвом провідних вчених НАН України. Побачили світ більше 90 наукових монографій, підготовлених у творчій співпраці з освітянами.

У рамках відзначення Дня науки 16-17 травня 2018 року НАН України та профільним міністерством проведено ХІІ Всеукраїнський фестиваль науки із презентацією наукових досягнень установ НАН України.

Метою проведення цього заходу було широке інформування українського суспільства про наукові досягнення вітчизняних наукових установ, демонстрація нових завершених конкурентоспроможних науково-технічних розробок, що вже впроваджені або можуть бути впроваджені у виробництво.

Науковий потенціал нашої країни і до сьогодні вважається одним із найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів у різних сферах науки. Проте складна соціально-економічна ситуація в державі, неналежний фінансовий рівень забезпечення фахівців негативно впливають на збереження і примноження вітчизняного наукового потенціалу.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів