«Учитель року»: премії для переможців і лауреатів становитимуть до 18 тисяч гривень « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
«Учитель року»: премії для переможців і лауреатів становитимуть до 18 тисяч гривень
17-05-2018

Уряд збільшив розмір премії для переможців і лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», прив’язавши його до мінімальної зарплати.



Відповідне рішення під час засідання прийняв Кабінет Міністрів України сьогодні, 16 травня 2018 року, затвердивши зміни до Положення про конкурс.

Зміни передбачають, що сума винагороди тепер становитиме для переможців – п’ять мінімальних заробітних плат (наразі це понад 18,6 тисяч грн), а для лауреатів – чотири (за друге місце, майже 15 тисяч грн) і три (за третє місце, близько 11 тисяч грн).

Збільшені премії отримають переможці та лауреати 2019 року. При цьому раніше розмір премій для переможців і лауреатів (друге та третє місце) був 5, 3 та 2 тисячі гривень відповідно.

«Наше завдання – зробити професію вчителя престижнішою. Участь та перемога у подібних конкурсах – це можливість вчителю проявити себе, і вона має відповідно підтримуватись державою. Навіть після цього підняття розмір премії залишається недостатньо високим, враховуючи скільки сил учителю потрібно витратити на підготовку та участь у конкурсі. Однак, це значний крок вперед, премії зростають більш ніж у 3 рази», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

В Положення також були внесені інші зміни. Зокрема, участь в конкурсі зможуть брати педпрацівники закладів професійної (професійно-технічної освіти), які також читають загальноосвітні предмети.

Інша новація – проведення першого туру конкурсу за зональним принципом, щоб прибрати зайві бюрократичні процедури для участі вчителів з об’єднаних територіальних громад. Органи управління освітою ОДА зможуть визначати місця (зони) проведення першого туру з урахуванням результатів реєстрації учасників. Це забезпечить рівні умови для педпрацівників закладів освіти як районного підпорядкування, так і ОТГ.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів