Як змінити професію і почати кар'єру з нуля « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Як змінити професію і почати кар'єру з нуля
6-05-2018

Кардинально змінити професію, а разом з нею і життя, незважаючи на досвід, попередню освіту і страх.



Це доводять герої нашого сюжету. І дають поради, як почати власну справу.

Олена Чігірінова може проводити майстер-класи для кондитерів, а ще кілька років тому працювала інспектором у фіскальній службі і після декрету вирішила більше не повертатися на роботу.

"Перші клієнти у мене з'явилися, коли на День святого Миколая я спекла пряники для всього класу своєї доньки. На них я приклеїла свою візитку. Так я заробила гроші на свій майстер-клас", – розповідає Олена Чігірінова, кондитер.

А далі Олена почала створювати справжні солодкі шедеври. Її торти стають окрасою святкового столу. Щоб навчитися випікати солодощі, доведеться витратити кілька тисяч гривень на майстер-класи, форми і інгредієнти, а також набратися терпіння.

Юрист за освітою Поліна Башкіна здійснила мрію всіх жінок. Колишній діджей, прес-секретар, піарник і маркетолог якось вирішила створити одяг, який не мнеться, і навчити шити всіх бажаючих.

"Ти сам собі господар. Ти заручник того, що тобі треба бути успішним або ти будеш мертвий. У мене не було за спиною нічого, спалені всі мости, я не мала права програти", – говорить Поліна Башкіна, засновниця швейного коворкінгу.

Починаючи власну справу, Поліна радить не витрачати гроші на дорогий декор офісу, краще вкластися в високоякісну рекламу.

Все своє життя Наталя Вітер з Донецька працювала бухгалтером. Але одного разу цифри набридли і жінка вирішила стати косметологом.

"Буде потрібно близько півроку, щоб здобути освіту, закупити препарати і визначити для себе, з чим ви будете працювати. Перші клієнти – це завжди близькі люди і подруги", – говорить Наталя Вітер, косметолог.

Всі, хто зважився змінити професію, радять: відкласти гроші на випадок форс-мажору. Їх має вистачити мінімум на три місяці.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів