Глобальний тиждень дій в інтересах освіти – 2018 « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Глобальний тиждень дій в інтересах освіти – 2018
18-04-2018

Глобальний тиждень дій в інтересах освіти (GAWE) є одним із щорічних заходів, що проводяться Глобальною кампанією за освіти – широкою коаліцією, що об’єднує профспілки, неурядові установи та громадські організації, що займаються питаннями освіти.



Серед засновників Глобальної кампанії заради освіти – Інтернаціонал освіти.

Відповідальність за освіту

Тема цьогорічної кампанії є продовженням теми кампанії 2017 року, з метою здійснення подальшого тиску на уряди для виконання ними своїх обіцянок.

У цьому році основна увага буде зосереджена на зобов’язаннях держави забезпечити безкоштовну, всеохоплюючу державну освіту для всіх.

Тема Глобального тижня дій, що відбудеться з 22 по 28 квітня 2018 року – «Відповідальність за досягнення Цілі сталого розвитку № 4 та участь громадян», а його гасло – «Виконуйте обіцянки».

Глобальний тиждень дій в інтересах освіти проводиться щорічно, починаючи з 2001 року, а його основна мета полягає в здійсненні тиску на органи державної влади, політиків, донорські організації та інші зацікавлені сторони, з метою забезпечення реалізації права всіх дітей та молоді на загальну, безкоштовну та якісну державну освіту.

Глобальний тиждень дій у 2018 році підкреслює необхідність розробки в країнах реалістичних планів дій з реалізації Цілей сталого розвитку, зокрема, Цілі №4 щодо якісної освіти і Програми дій в інтересах освіти до 2030 року.

Країни-члени ООН та ЮНЕСКО взяли на себе зобов’язання надавати безкоштовну початкову та середню освіту, враховуючи інтереси усіх сторін, та забезпечити доступ всім дітям до якісної дошкільної освіти та прийнятної за ціною професійно-технічної та вищої освіти.

Уряди також зобов’язалися збільшити кількість кваліфікованих вчителів та гарантувати, щоб усі вчителі були наділені відповідними повноваженнями та правами, були добре підготовленими, кваліфікованими, мотивованими, та мали підтримку в забезпечених ресурсами системах з ефективним управлінням.

Вимоги до влади

З огляду на це, основними цілями Глобального тижня дій у 2018 році є вимога від урядів:

• розробити, забезпечити фінансуванням та впроваджувати реалістичні плани з реалізації в повному обсязі Цілі сталого розвитку №4.

• визнати критичну важливість посилення державних систем та розширення можливостей держав для забезпечення безкоштовної, якісної та рівноправної освіти.

• забезпечити наявність надійних та прозорих механізмів участі вчителів, допоміжного персоналу та їхніх профспілок, а також громадянського суспільства, в процесі моніторингу та контролю ходу реалізації Порядку денного.

Доповнюючи кампанію Інтернаціоналу освіти за якісну освіту та його Глобальну відповідь на приватизацію і комерціалізацію освіти, Тиждень дій надає можливість об'єднати зусилля з іншими зацікавленими сторонами в сфері освіти, щоб змусити уряди відповідати за виконання своїх зобов’язань та підтримати повну реалізацію права на загальну, безкоштовну, якісну державну освіту для всіх.

За допомогою різноманітних заходів протягом цього тижня, від мобілізації соціальних медіа, цільової пропаганди, масових мітингів до дискусій на високому рівні з політиками, ви можете нагадати урядам про їхні зобов’язання щодо розробки реалістичних та чітких дорожніх карт реалізації Цілі сталого розвитку №4 у повному обсязі.

Інтернаціонал освіти закликає приєднуватися до Глобального тижня дій в інтересах освіти, так і поза його рамками, щоб вплинути на уряди з метою реалізації в повному обсязі Цілей сталого розвитку та Порядку денного «Освіта 2030» шляхом інвестування в освіту, викладачів та вчителів.


Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів