МОН разом з ІТ спеціалістами, освітянами та бізнесменами працюватимуть над цифровою освітою в школах – підписано Меморандум з соцпроектом «ІТ школяр» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН разом з ІТ спеціалістами, освітянами та бізнесменами працюватимуть над цифровою освітою в школах – підписано Меморандум з соцпроектом «ІТ школяр»
9-04-2018

Представники ІТ спільноти та інші учасники ініціативи «ІТ школяр» долучаться до створення нових програм з Інформатики, навчання вчителів, створення вимог до сучасного шкільного цифрового обладнання.



Відповідний меморандум між Міністерством освіти і науки України та соціальним проектом «ІТ школяр» було підписано сьогодні, 6 квітня 2018 року, в залі Колегії МОН.

«Я часто повторюю, що найкращі проекти МОН, які нам вдалося здійснити, ми робили в співпраці з громадськістю. Я рада бачити, що до ініціативи «ІТ школяр» приєдналися і наші партнери, з якими ми вже маємо успішний досвід впровадження змін, це викликає довіру. Зараз перед нами значні виклики, і не лише ті, що стосуються змісту освіти. Ми розраховуємо на вашу підтримку і в створенні живого змісту цифрової освіти, і щодо формування об’єктивних вимог до обладнання, і щодо підготовки вчителів, і щодо нашої Національної освітньої платформи», – зазначила під час підписання Лілія Гриневич.

Представники ініціативи вже вивчали іноземний досвід та представили своє бачення змін. Зокрема, вони презентували те, які 5 компетентностей мають бути в сучасного вчителя Інформатики. Йшлося про володіння цифровими ресурсами, уміння формувати цифрові компетентності в учнів, їх навчання та оцінювання, розуміння сучасного інформаційного суспільства.

Також йшлося про 5 модулів, за якими, на думку представників проекту, мають навчати дітей. Це, зокрема, вміння дітей представляти та аналізувати дані, розуміти мережеві технології, алгоритми та програмування, комп’ютерні системи, а також усвідомлювати зв’язок ІТ та суспільства.

«Я вже зрозуміла, що загалом вас влаштовує наш новий Держстандарт початкової освіти. Зараз ми працюватимемо над інструментами його імплементації. Я просила б вас делегувати свого представника в робочу групу, що пише стандарт для 5-9-х класів», – сказала Міністр.

Окремо Лілія Гриневич попросила допомоги в роботі з дітьми щодо кібербезпеки.

«Розумієте, окрім інтересу Міністра, в мене в цьому контексті є бабусин інтерес. Ми маємо почати нормально вчити дітей безпечній поведінці в інтернеті, щоб вони хоча б знали, які загрози є та як з ними справлятися», – додала Лілія Гриневич.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів