Проаналізовано результати єдиного фахового вступного випробування 2017 року « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Проаналізовано результати єдиного фахового вступного випробування 2017 року
3-04-2018

30 березня відбулася презентація аналітичного дослідження про стан юридичної освіти в Україні.



Звіт підготовлено Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України та Міжнародною громадською організацією «Універсальна екзаменаційна мережа».

Серед завдань дослідження: демонстрація результатів Єдиного фахового вступного випробування (далі – ЄФВВ) у 2017 році, а також визначення того, наскільки результати загальної освіти впливають на результати вищої освіти.

У представленому документі проаналізовано стан юридичної освіти в Україні через оцінку якості освітньої послуги, що надається закладами вищої освіти, дані вступних кампаній на магістратуру (2017 та частково 2016 роки) та на правничий бакалаврат (2013 та частково 2012 років).

Основою дослідження стали дані, підготовлені Українським центром оцінювання якості освіти, зокрема знеособлені дані щодо ЗНО 2013 року і попередніх років (освітня передісторія вступників), а також знеособлені дані ЄФВВ.

За результатами досліджень можна дійти таких висновків:

серед усіх типів закладів вищої освіти найкращими з погляду якості та ефективності правничої освітньої послуги є спеціалізовані ЗВО і класичні університети;
вступники всіх відомчих ЗВО, особливо силових відомств, мають значно нижчі показники на ЄФВВ;
результати студентів державних закладів освіти є дещо кращими за результати студентів приватних ЗВО;
помітна сильна кореляція між результатами шкільного вступного ЗНО та результатами ЄВФФ, а саме 12 % кращих абітурієнтів за результатами шкільного ЗНО мають суттєво кращі результати у порівнянні з 12 %, що отримали дипломи з відзнакою.

Нагадуємо, що цього року передбачене проведення єдиного фахового вступного випробування (з права та загальних навчальних компетентностей) і єдиного вступного іспиту (з іноземної мови) з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО.

Узяти участь у єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) з права та загальних навчальних правничих компетентностей і єдиному вступному іспиті (ЄВІ) з іноземної мови мають усі, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право».

Скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови, що також проходитиме з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО, потрібно всім, хто бажає здобути ступінь магістра за спеціальностями 03 «Гуманітарні науки» (крім спеціальності 035 «Філологія»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 24 «Сфера обслуговування» та 29 «Міжнародні відносини».

Реєстрація учасників для участі в ЄФВВ та ЄВІ триватиме з 14 травня до 5 червня 2018 року



Приєднаний файл:

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів