Італійські викладачі-контрактники потребують підвищення зарплат « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Італійські викладачі-контрактники потребують підвищення зарплат
27-02-2018

Італійська профспілка FLC-CGIL, яка є членською організацією Європейського комітету профспілок освіти, нещодавно опублікувала результати дослідження, проведеного спільно з мережею тимчасових працівників в Болоньї, яке проливає світло на умови праці понад 26 тисяч викладачів, які працюють за строковими контрактами в італійських університетах.

Дослідження показало, що італійські університети охоче приймають викладачів на тимчасову низькооплачувану роботу. Їм доручається ведення курсів, що відносяться до основних предметів навчальної програми, є обов'язковими для студентів, але при цьому їм виплачується зарплата на рівні 3,75 євро за годину. Крім того, вони не мають права на оплачувану відпустку в разі народження дитини, не мають оплачуваних лікарняних і відпускних.

На таких незахищених умовах вони можуть працювати до шести років. За інформацією профспілки FLC-CGIL, основною причиною такої низької оплати праці є те, що тимчасові викладачі отримують платню лише за ті години, які вони викладають в аудиторіях. А весь робочий час, який присвячений іспитам, прийому студентів, перевірці курсових і виконанню адміністративних обов’язків, розглядається як «добровільна» безоплатна робота. Всі ці додаткові обов’язки, за результатами дослідження, становлять не менше 78% від сукупного робочого графіка тимчасових викладачів. Така мізерна оплата змушує цих висококваліфікованих людей шукати заробітки, як наприклад, доставка готових страв, для того, щоб заробити на життя.

Коментуючи ці результати генеральний секретар профспілки Франческо Сінополі зазначає: «Ці цифри вказують на глибоку кризу, яка охопила італійські університети, що потерпають від багаторічної політики урізання фінансування і посилення незахищеності праці. Ми закликаємо виділяти достатні ресурси на забезпечення сприятливих умов праці і працевлаштування наукових працівників і професорів».

Європейський комітет профспілок освіти неодноразово звертав увагу на погіршення умов праці у сфері вищої освіти та науки в низці європейських країн, зокрема, в рамках роботи Постійного комітету з вищої освіти (HERSC), оскільки університети і наукові центри все частіше вдаються до нестійких і низькооплачуваних форм зайнятості, що безпосередньо пов’язане зі скороченням державного фінансування галузі.

Європейський директор ЄКПО Сьюзан Флокен висловила стурбованість, що «десятиліттями триває спроба підірвати або обмежити можливості переговорного процесу та участі профспілок у соціальному діалозі, а також послабити колегіальні механізми управління університетами, що призводить до погіршення професійних умов та умов праці лекторів і професорів, підриваючи якість вищої освіти і науки в Європі в цілому».

ЄКПО переконаний, що єдиним ефективним способом подолання високого ступеня незахищеності і невиправданого поширення термінових контрактів і тимчасових робочих місць, несприятливих умов праці і низької зарплати, які згубно позначаються на професійному статусі працівників вищої освіти і науки в Європі, є повноцінне відновлення соціального діалогу та механізмів колективних переговорів. Щоб посилити вимоги викладачів та іншого освітнього персоналу, в 2017 році ЄКПО приєднався до європейської профспілкової кампанії «Європа потребує підвищення зарплат. Настав момент для нашого відновлення».

У пояснювальній записці ЄКПО і ЄФПГО (Європейська федерація профспілок громадського обслуговування) підкреслюють, що працівники бюджетного сектору також потребують збільшення окладів, і для багатьох з них це буде тільки кроком на шляху повернення їх зарплатні до рівня десятирічної давнини.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів