Вивчення фінансових наук в університетах Великої Британії « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Вивчення фінансових наук в університетах Великої Британії
29-12-2009

В області фінансового обслуговування Великої Британії зайнято 2.4 млн. осіб. Найбільшими роботодавцями в секторі виступають банки, страхові компанії і компанії з обслуговування бізнесу.


Сектор фінансових послуг є одним з головних роботодавців для випускників британських університетів серед інших галузей національної економіки. Згідно з останніми даними в страхуванні зайнято 260000 персоналу, банківській справі - 640000, обслуговування бізнесу - 1530000.

Згідно з останнім державним аудиту британських університетів (Research Assessment Exercise), що проводиться уповноваженою урядовою організацією раз на чотири роки, найвищу оцінку (п'ять із зіркою) з наукових досліджень в галузі фінансів мають два університети - Лондонська школа економіки і політичних наук (London School of Economics and Political Science) і університет Манчестера (University of Manchester).

"П'ятірки" мають університети Брістоля (University of Bristol), Дарема (University of Durham), Ессекса (University of Essex), Ексетера (University of Exeter), Ньюкасла (University of Newcastle), Західної Англії (University of West of England), Единбурга (University of Edinburgh), Глазго (University of Glasgow), Пейслі (University of Paisley), Стерлінга (University of Stirling), Стратклайд (University of Strathclyde) і Уельсу (University of Wales, Bangor).

Лондонська школа економіки і політичних наук (LSE), заснована в 1895 році, є одним з провідних світових освітніх та науково-дослідних центрів. Будучи незалежною освітньою структурою офіційно вона входить до складу Лондонського університету. З тринадцяти Нобелівських лауреатів, що навчалися або викладали в LSE, дев'ять отримали премію за дослідження в галузі економіки. Лондонська школа економіки і політичних наук - найбільш інтернаціональний навчальний заклад Сполученого Королівства.

З 7500 студентів, що навчаються на дев'ятнадцяти кафедрах школи, більше половини приїхали з-за кордону. Асоціація випускників школи налічує 62000 осіб, серед яких національні лідери різних країн світу. Відповідно до опитування 200 роботодавців, опублікованому Trotman, LSE займає 23 позицію по рейтингу привабливості випускників.

Манчестерський університет є не менш «топовий» вищий навчальний заклад Великої Британії. Початок університет поклав у 1851 році, як коледж, на базі якого і створився цей відомий англійський ВНЗ. Університет має 5 факультетів: мистецтв, соціальних наук і права, освіти, медицини та фармакології, наук та інженерних дисциплін і біологічних наук. До складу університету також входить манчестерська бізнес-школа, незмінно присутня на перших позиціях національних рейтингів. В університеті навчається 18500 студентів, з них 3000 іноземців. Манчестер знаходиться на четвертій позиції рейтингу привабливості випускників.

Брістольський університет, як і його побратим з Манчестера, розвивався на базі коледжу, заснованого в 1876 році. Найбільш інтенсивний розвиток університету припав на 1930-ті роки, коли канцлером університету був сам сер Уінстон Черчиль. П'ять Нобелівських лауреатів викладали в університеті Брістоля. На університетських факультетах мистецтв, наук, медицини, інженерних дисциплін, права і соціальних наук навчається близько 16000 студентів. Брістоль по рейтингу привабливості випускників має 12 місце.

Датою заснування університету Дарема вважається 1832, коли був підписаний відповідний королівський Указ про створення навчального закладу. Сер Пітер Устинов, знаменитий письменник і актор, був канцлером університетським канцлером. До складу університету входить 4 школи, включаючи бізнес-школу, і три факультети: мистецтв, науки і соціальних дисциплін. Всього в Дареме навчається трохи більше 12000 студентів. Дарем - 15 позиція за привабливістю випускників.

Університет Ессекса, розташований в Колчестері, є одним з нових британських вузів. Він отримав університетський статус у 1965 році. В університеті 4 факультети: гуманітарний, права, наук та інженерних дисциплін та суспільних наук. Зараз тут навчається 9000 студентів. Ессекс - 82 позиція за привабливістю випускників.

У 1955 році технічний коледж Ексетера, утворений з відкритих в 1855 і 1863 рр. шкіл мистецтв і наук, був перетворений в університет. Як одну з найвідоміших своїх студенток університет відзначає Джоан Роулінг, яка завдяки серії книг про Гаррі Поттера тепер відома у всьому світі. Хоча в університеті навчається всього 12600 студентів, він має 16 факультетів: арабської мови, біології та хімії, класичних мов і теології, освіти, інженерії, комп'ютерних дисциплін та математики, англійської мови, географії та археології, історичних наук та політології, права, медицини, сучасних мов, театрального мистецтва, фізики, психології, спорту та спортивної медицини. Ексетер-25 позиція за привабливістю випускників.

Університет Ньюкасла утворився в 1963 році в результаті поділу університету Дарема. Три факультету гуманітарних і соціальних дисциплін, медицини, науки, сільського господарства та інженерії навчають 16400 студентів. Університетська бакалаврська програма з бухгалтерського обліку та фінансів відрізняється від програм інших вузів тим, що вона розроблена спільно з PricewaterhouseCoopers за підтримки Інституту сертифікованих бухгалтерів Англії і Уельсу. До структури курсу навчання входить стажування в ПрайсвотерхаусКуперс з перспективами подальшого працевлаштування в цій компанії. Ньюкасл - 16 позиція за привабливістю випускників.

Університет Західної Англії знаходиться в Брістолі. Він відносить дату свого заснування до 1595 році, коли місцеві торговці заснували в місті школу. Однак повна трансформація колишнього політехнічного інституту, з якого з часом ця школа була перетворена, відбулася лише в 1992 році. Це великий університет, що має дев'ять факультетів: прикладних наук, мистецтв, мас-медіа та дизайну, будівництва, освіти, охорони здоров'я та соціальної підтримки, права, комп'ютерних дисциплін, інженерії та математики, гуманітарних, соціальних наук і мов, а також бізнес-школу. Тут навчається 23000 студентів. 41 позиція за привабливістю випускників.

З усіх представлених у списку навчальних закладів шотландські університети Единбурга та Глазго поряд з Оксфордом і Кембриджем є найстарішими вищими навчальними закладами Сполученого Королівства.

Единбурзький університет був заснований в 1583 році. З історією університету нерозривно пов'язані імена Юма, Скотта, Стівенсона, Конан-Дойля. Сучасний університет Единбурга ділиться на три коледжі - гуманітарних і соціальних наук, медицини та ветеринарії, науки та інженерних дисциплін, які у свою чергу дробляться на 21 факультет та бізнес-школу. На денному та вечірньому відділеннях університету навчається більше 20000 студентів. 10 позиція за привабливістю випускників.

Університет Глазго ще старше. Він був відкритий у 1451 році. 16500 студентів навчається в університеті Глазго на дев'яти факультетах: мистецтв і наук, медичний, суспільних наук, інженерний, фінансово-правової, ветеринарний, теології та освіти. Видатний економіст 18 століття Адам Сміт був випускником Глазго. 28 позиція за привабливістю випускників.

Університет Пейслі відноситься до розряду «нових». Цей статус був наданий йому в 1992 році. Пейслі має 7 факультетів (бізнесу, комп'ютерних дисциплін, освіти, іжінірінга і науки, мас-медіа, мов і музики, охорони здоров'я та медсестринської справи і соціальних наук) і навчає 10000 студентів. Курс з фінансів у Пейслі читається тільки на рівні магістратури. 72 позиція за привабливістю випускників.

Університет Стерлінга трохи старший Пейслі. Він був заснований в 1967 році. Це невеликий університет з 9000 студентів. Зараз тут 4 факультету: мистецтв, гуманітарних дисциплін, управління та природничих наук. 61 позиція за привабливістю випускників.

Університет Стратклайд, розташований у Глазго, був заснований в 1796 році і спочатку називався на ім'я його засновника Інститутом Андерсона. В даний час університет є одним з найбільших вищих навчальних закладів у Шотландії, в якому навчається більше 14000 студентів. Стратклайд має п'ять факультетів: права, мистецтв та соціальних наук, бізнесу, освіти, інженерних дисциплін і науки. 17 позиція за привабливістю випускників.

Уельський університет, розташований в Бангорі, навчає 8000 студентів. Він був відкритий в 1884 році. Сьогоднішній університет має чотири факультети: мистецтв і соціальних наук, науки та інженерії, освіти та охорони здоров'я. 64 позиція за привабливістю випускників.

У курс навчання за спеціальністю "бухгалтерський облік та фінанси» входять бухоблік, корпоративні та міжнародні фінанси, мікро-і макроекономіка, планування, фінансовий аналіз, управління портфельними ризиками, маркетинг, банківська справа, аудит та ряд гуманітарних дисциплін, як політологія або економічна географія.

Навчання на отримання ступеня бакалавра займає три роки, магістра - 1 рік. Середня вартість навчання складає 8000 фунтів стерлінгів.

Як приклад можна навести підготовчу програму Манчестерського університету, яка проходить на базі коледжу (City College Manchester). Для того, щоб вступити на програму, необхідно мати атестат про повну середню освіту та мати рівень англійської не нижче IELTS 5.0 або TOEFL 157. Абітурієнти, що обрали в якості майбутньої університетської спеціальності економіку та фінанси, будуть крім англійської мови вивчати грошовий оборот, фінансові ринки, міжнародну торгівлю, банківську справу. Академічні показники майбутніх фінансистів оцінюються за підсумками виконаних робіт та іспитів. Чим вище буде отриманий сукупний відсоток, тим у претендентів більше шансів потрапити саме в ті вузи, які були заздалегідь намічені. Те, що підготовка велася при університеті Манчестера не означає автоматичного попадання саме до цього вузу. Вартість дев'ятимісячної підготовчої програми - 5600 фунтів стерлінгів.

А от у шотландські вузи при наявності непоганого атестата та відмінного знання мови можна вступати безпосередньо після нашої школи.

З магістратурою ж проблем ніяких не існує. Наявність диплома нашого вузу за відповідною спеціальністю з гарними оцінками і знання мови, підтверджене TOEFL або IELTS цілком достатньо, щоб вступити в магістратуру Великої Британії. До інших необхідних для зарахування паперів відносяться резюме, лист про наміри та два відгуки від викладачів або з місця роботи. Поза всяким сумнівом, сукупність таких показників, як академічна успішність, громадська активність, відгуки наукових керівників і досвід роботи є визначальними факторами для університетської приймальної комісії. Тому перш ніж відправляти документи в той чи інший вуз необхідно реально зважити свої шанси.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів