Франція: страйк проти реформ, які загрожують посиленням нерівності в освіті « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Франція: страйк проти реформ, які загрожують посиленням нерівності в освіті
17-02-2018

На початку лютого 2018 року Профспілка вчителів середніх шкіл Франції SNES-FSU, одна з членських організацій Європейського комітету профспілок освіти у Франції, і всі інші організації, які входять до нього, вийшли на страйк.



За інформацією SNES-FSU, французький уряд пропонує проведення реформи, не приділивши достатньо часу її серйозній оцінці і глибокому і всебічному обговоренню.

Запропонована реформа загрожує посиленням нерівності серед середніх шкіл старшого рівня й старшокласників, особливо для учнів з низьким рівнем економічного і соціального життя.

Реформа також має величезні наслідки для викладацьких кадрів, зокрема, зниження числа відкритих вакансій на 20% і скорочення 2,6 тисяч вчительських посад в період, коли очікується поповнення класів ще на 26 тисяч учнів.

Національний секретар SNES-FSU Оділь Корделье заявляє: «Сьогодні працівники освіти повинні мобілізуватися і сказати« ні» реалізації цієї пропозиції у Франції».

Фактично, профспілка освіти вимагає:

захистити бакалаврат, який базується, головним чином, на проведенні підсумкових, загальнонаціональних, анонімних іспитів, шляхом перегляду природи цих тестів, їх тривалості і коефіцієнтів в кожній їх серії з метою підвищити цінність іспитів;

захистити заклади середньої школи старшого рівня;

видозмінити бакалаврат і систему середньої школи старшого рівня на благо учнів;

поліпшити умови праці працівників освіти.

Європейський директор ЄКПО Сьюзан Флокен підтвердила, що «ЄКПО переконаний: надання безкоштовної якісної освіти, яка фінансується державою, є одним з головних обов'язків кожного уряду». Вона висловила солідарність з французькими колегами, та побажала їм успіху в проведенні страйку.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів