Стартує розробка електронних підручників « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Стартує розробка електронних підручників
16-02-2018

Розпочинається публічне обговорення проекту положення про електронні підручники.



Триває розробка процедур експертизи і відбору е-підручників, а також механізмів державного фінансування.

Робота ведеться у межах Концепції Національної освітньої електронної платформи. Першу версію Концепції було ухвалено 15 грудня 2017 року на засіданні робочої групи за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич (посилання на Концепцію).

Проект положення про електронні підручники для публічного обговорення підготували спільно Інститут модернізації змісту освіти і Офіс ефективного регулювання (BRDO) за участі стейкхолдерів, зокрема виробників освітнього контенту і представників учительської, батьківської та наукової спільнот.

«Електронні підручники – це нова технологія, яка дозволяє суттєво збагатити педагогічний процес. Щоб отримати нові технології, маємо дати поштовх цьому ринку», - зазначає Олег Спірін, керівник Інституту модернізації змісту освіти.
загальна середня освіта
Надрукувати

Нове регулювання покликане підвищити планку якості для виробників освітнього контенту, водночас знизивши адміністративні бар’єри входу на ринок, а також збільшивши прозорість використання бюджетних коштів.

«В усьому світі держави стимулюють інновації, створюючи прості і стабільні правила гри, а також гарантуючи чесну конкуренцію. Для широкого залучення провідних технологій в українські школи Міністерство має застосувати кращі практики і забезпечити ефективне регулювання інноваційної діяльності в освіті», - наголошує Олександр Шелест, експерт Офісу ефективного регулювання, співавтор положення про електронні підручники.

Надмета, яку ставить перед собою Міністерство освіти і науки – створити в Україні сучасний сектор інноваційної економіки.

«Глобальний ринок освітніх технологій щороку зростає на двозначні числа. Україна може поборотися за цей ринок із великою доданою вартістю, але держава повинна створити умови для приватної ініціативи», - вважає Михайло Грищенко, заступник керівника робочої групи з розробки Концепції Національної освітньої електронної платформи, радник Міністра освіти і науки України.

Для довідки:

Інститут модернізації змісту освіти - державна наукова установа Міністерства освіти і науки України, яка здійснює наукове і навчально-методичне забезпечення модернізації змісту освіти, процесу виховання, розвитку та соціалізації особистості шляхом проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень та впровадження їхніх результатів.

Офіс ефективного регулювання (BRDO, Better Regulation Delivery Office) – незалежний експертно-аналітичний центр, створений за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України та західних партнерів. Фінансується Європейським Союзом в межах проекту FORBIZ та в рамках Ініціативи EU4Business. BRDO працює над спрощенням умов ведення бізнесу та ефективним державним регулюванням.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів