Українські науковці вп’ятеро частіше користуються Scopus і Web of science після того, як МОН передплатило доступ до цих баз даних у вишах « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Українські науковці вп’ятеро частіше користуються Scopus і Web of science після того, як МОН передплатило доступ до цих баз даних у вишах
13-02-2018

За перші 3 місяці централізованого підключення українських університетів до міжнародних баз даних Web of science і Scopus науковці зробили через них майже 182 тис пошукових запитів.



Відповідну передплату для понад 100 вишів та власних наукових установ забезпечило Міністерство освіти і науки за кошти держбюджету.

«Ми почали підключення університетів та наукових установ МОН, які відібрали через конкурс, у жовтні 2017 року. Заклади з найбільшими балами, а таких було 29, отримали доступ до обох баз даних. Ще 74 виші одержали доступ до однієї з двох баз. Так от у жовтні, коли відбувалося підключення, через ці виші та наукові установи було здійснено 22,7 тис пошукових запитів у Scopus і Web of science. У листопаді кількість цих запитів зросла більш ніж вдвічі – їх стало майже 60 тис. А в грудні ця цифра сягнула позначки майже в 100 тисяч», – розповів генеральний директор Директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

Така ж динаміка була й у кількості користувацьких сесій – від 12 тис у жовті вони зросли до 37,5 тис до грудня. Найактивнішими користувачами баз стали Тернопільський національний технічний університет, Дніпропетровський національний університет, Львівська та Київська політехніки, Національний університет біоресурсів і природокористування. Найбільше пошукових запитів робили Вінницький національний технічний університет, КПI, Сумський державний університет, КНУ ім. Шевченка, Львівська політехніка.

«Така кількість сесій та пошукових запитів і найголовніше – динаміка до їх постійного зростання свідчать про те, що користування базами є дуже потрібним та затребуваним серед українських науковців. Адже у наш час наука не має кордонів, і саме доступ до таких платформ допомагає нашим вченим інтегруватись у міжнародну спільноту», – підкреслив Дмитро Чеберкус.

Він також додав, що МОН забезпечило передплату на Scopus і Web of science для вишів та своїх наукових установ на рік. Однак передбачається, що підключення за кошти держбюджету буде продовжено, але лише для тих, кому воно справді потрібно.

«Проаналізувавши статистику за 3 місяці ми, звісно, визначили не лише тих, хто користується базами найбільше, а й тих, хто використовує надану можливість по-мінімуму. Такий аналіз ми робитимемо постійно, і коли прийматиметься рішення про продовження передплати за кошти держбюджету, то доступ надаватиметься тим, кому він справді потрібен. Хочу також нагадати, що доступом до баз може користуватися будь-який науковець – незалежно від того, яку установу він представляє. Це було однією з умов підключення. І зараз доступом до баз охоплені всі обласні центри, а також міста Маріуполь, Кривий Ріг, Кременчук, Мелітополь тощо», – зауважив очільник Директорату.

Українські науковці вп’ятеро частіше користуються Scopus і Web of science після того, як МОН передплатило доступ до цих баз даних у вишах






Додатково:

"PRIMAT.ORG": ЗАЧЕМ УКРАИНСКИМ УЧЕНЫМ SCOPUS ИЛИ "ЦЕНА ЗНАНИЙ"

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів