У ХНУ імені В.Н.Каразіна відбувся форум «Україна–НАТО: формула безпеки» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У ХНУ імені В.Н.Каразіна відбувся форум «Україна–НАТО: формула безпеки»
26-11-2017

У Каразінському університеті відбувся регіональний cемінар «Україна–НАТО: формула безпеки».

На заході були присутні представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, голова постійної делегації України в Парламентську асамблею НАТО Ірина Фріз, ректор університету, академік Віль Бакіров.

«Сьогодні Каразінський університет виступає майданчиком для обговорення цікавої та дуже серйозної теми щодо напрямків розвитку країни в стосунках з НАТО. Проблема взаємин України з НАТО є питанням стратегічного вибору нашої держави», — зазначив на початку заходу Віль Бакіров.

«На початку цього року 280 голосів депутатів підтримали спрямування зовнішньополітичного курсу нашої країни у НАТО. Це оборонний союз, в який держави вкладають кошти, закуповують зброю, обладнання та комп’ютерну техніку, розробляють відповідні стандарти щодо армії, логістики і правил. Він охороняє безпеку кожної держави. Натомість в Україні зараз йде війна. Чи міг хтось колись подумати, що таке можливо», — наголосила Ірина Луценко.

Підтримала представника Президента голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична: «Сьогодні в нас є можливість розвінчати декілька міфів. Ми — молода держава, кожен у цьому залі — це перспективи та майбутнє нашої держави. Задля того, щоб розуміти, що ми робимо, куди рухаємось, що будуємо, ми повинні знати істину. Сьогоднішні представники парламенту вам донесуть істину: що таке НАТО, як з ним співпрацювати, що він дає, а для Харківщини безпека надзвичайно актуальне питання, ми з вами знаємо як жити між миром та війною».

Завершила вступне слово почесних гостей Ірина Фріз, повідомивши статистику загиблих у зоні АТО, пам’ять яких вшанували хвилиною мовчання.

Також учасники форуму подивилися фільм про історію створення НАТО, бойові дії в Україні та взаємовідносини між альянсом та нашою країною за останні двадцяти років.

Під час заходу спікери Катерина Яресько та Тетяна Брежнєва акцентували на перевагах щодо вступу до альянсу, зокрема той факт, що на сьогодні наша держава витрачає на оборону 5 % ВВП, а членський внесок НАТО становить 2 % ВВП. Тобто це не лише запорука нашої безпеки, а ще й економічно-вигідна співпраця.

Завершився захід жвавою дискусією, під час якої кожен учасник зміг задати питання Ірині Фриз та спікерам.








Додатково:

У ХНУ імені В.Н.Каразіна відбулася презентація проекту “Karazin Startup Week”

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів