В.о. Голови Рахункової палати: У 2018 році уряд планує брати нові кредити, причому на 22 відсотки більше ніж у поточному році « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
В.о. Голови Рахункової палати: У 2018 році уряд планує брати нові кредити, причому на 22 відсотки більше ніж у поточному році
23-11-2017

Тимчасово виконуючий повноваження Голови Рахункової палати Олександр Яременко виступив у Верховній Раді України під час розгляду в першому читанні проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік»

14 листопада 2017 року, відповідно до регламенту, на пленарному засіданні Верховної Ради України відбувся розгляд у першому читанні урядового проекту Закону про Державний бюджет України на 2018 рік.

Із співдоповіддю виступив Тимчасово виконуючий повноваження Голови Рахункової палати О. С. Яременко:


«Шановний Андрію Володимировичу, шановні народні депутати, члени уряду, запрошені! Відповідно до чинного законодавства, Рахункова палата здійснила аналіз та експертизу проекту Закону про Державний бюджет на 2018 рік і затвердила відповідні висновки, які направила вам, шановні народні депутати. Враховуючи обмеженість часу, зупинюсь лише на окремих проблемах законопроекту, на які звернути особливу увагу.

Перше. Проведений аналіз засвідчив, що проект Державного бюджету на 2018 рік розроблено на основі досить оптимістичних макроекономічних показників, що закладає ризики його виконання. У поточному році відбулося скорочення кредитування економіки, суттєве зменшення обсягів іноземних інвестицій, стагнація у промисловості і сільському господарстві, основних галузях реального сектору економіки і це за умов прогнозованого міжнародними фінансовими організаціями на наступний рік охолодження економіки країн Європи та Азії, основних торговельних партнерів України. Враховуючи зазначене, можна зробити висновок, що доходи державного бюджету в наступному році зростатимуть в основному за рахунок імпорту, підвищення цін і девальвації гривні.

Друге. Ключовою проблемою державних фінансів залишаються державні борги. Уряд планує брати нові кредити, причому на 22 відсотки більше ніж у поточному році, щоб сплатити борги і покрити дефіцит бюджету. Від державних запозичень наступного року планується отримати п'яту частину фінансових ресурсів державного бюджету. І, як наслідок, державний і гарантований державою борг на кінець 2018 року зросте до 2,7 трильйона гривень, це складає 64 тисячі гривень на одного українця, що у півтора рази більше ніж на кінець 2016 року. І це не межа. У проекті бюджету передбачено, як і в поточному році, надати уряду право перевищувати граничний розмір державного боргу з метою докапіталізації банків і підтримки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Лише перенесення платежів на більш пізній період не вирішить цю проблему. Уряду потрібно невідкладно затвердити стратегію управління державним боргом, якої немає з 2014 року.

І на завершення. Щодо реверсної дотації та визначення видатків на оплату пільг населенню за житлово-комунальні послуги. Ці питання викликали не тільки жваву дискусію у комітеті, а й засвідчили, що законопроект потребує не лише постатейного, а й певного концептуального доопрацювання.

Шановні народні депутати, Рахункова палата готова продовжити співпрацю з підготовки якісного кошторису держави на 2018 рік з усіма учасниками бюджетного процесу.

Дякую за увагу!»




За результатами обговорення, Верховна Рада України ухвалила держбюджет на наступний рік у першому читанні. За відповідне рішення проголосувало 260 народних обранців.










Додатково:

Рахункова палата: "Висновки щодо проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік""

СТЕПАН КУБІВ: ЗАГАЛЬНА СУМА ІНВЕСТИЦІЙ У СТАРТАПИ У 2016 РОЦІ СКЛАЛА 88 МЛН ДОЛ, ТА ПОНАД 400 МЛН ДОЛ ЗАГАЛОМ ЗА ОСТАННІ 5 РОКІВ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів