123 наукові проекти молодих вчених отримають державне фінансування « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
123 наукові проекти молодих вчених отримають державне фінансування
20-09-2017

За державний кошт буде профінансовано 123 проекти, які перемогли на цьогорічному конкурсі наукових робіт молодих учених.



Таке рішення було ухвалено 19 вересня 2017 року, Конкурсною комісією МОН на чолі з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

Серед переможців є проекти, присвячені військовій тематиці, дослідженню космосу, освоєнню альтернативних джерел енергії, розробці нових технологій, захисту інформації тощо. З повним списком можна ознайомитися за посиланням.

«Зараз ми вже вдруге проводимо конкурс проектів наукових робіт молодих учених, які працюють чи навчаються у вишах або наукових установах МОН. Порівняно з минулим роком, ми внесли певні зміни в процедуру його проведення. Так, з’явилася можливість фінансування більш тривалих – 3-річних проектів. Експертизу кожної роботи проводили 5 фахівців, і загальна кількість балів рахувалася як середнє арифметичне оцінок трьох експертів, у діапазоні між найнижчою та найвищою. Сподіваюся, що нові підходи будуть покладені і в основу «дорослого» конкурсу», – зазначила Лілія Гриневич.

Для фінансування проектів-переможців у держбюджет уже закладено 13,4млн гривень. Міністр відзначила, що ця сума не є значною, однак конкурс – це скоріше мотивація. Одна з головних його цілей – дати шанс якомога більшій кількості молодих вчених хоча б раз стати керівником наукового проекту та отримати новий досвід.

Загалом на конкурс було подано 362 проекти з понад 100 вишів та наукових установ МОН.

«Конкурс показав широке географічне та демографічне покриття за всіма напрямками. Причому, дуже важливо, що з’явилися роботи, які мають значення для зміцнення обороноздатності, створення сучасних технологій тощо. Але водночас нам треба й далі працювати над удосконаленням процедури конкурсу», – розповів заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха.

Нагадуємо, що торік на конкурсі було відібрано 79 проектів молодих вчених. На їх фінансування 2016-го було виділено 12 млн гривень, а цього року для продовження виконання цих робіт виділили ще майже 30 мільйонів.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів