ВБФ “ГОРЄНІЄ” : ХТО І ЯК ОТРИМАЄ СОЦІАЛЬНУ СТИПЕНДІЮ, - ДЕТАЛЬНА ІНСТРУКЦІЯ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ВБФ “ГОРЄНІЄ” : ХТО І ЯК ОТРИМАЄ СОЦІАЛЬНУ СТИПЕНДІЮ, - ДЕТАЛЬНА ІНСТРУКЦІЯ
7-09-2017

Навчальний рік розпочинається! Пояснюємо внутрішньо переміщеним особам та взагалі всім, хто і як може отримати соціальну стипендію. Нещодавно ми провели відео-трансляцію на цю тему: HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=QQ1YVJLR-PW. У статті детально розповідає юрист Всеукраїнського благодійного фонду “Горєніє” Яна Піявська.

Отримання соціальної стипендії регулюється постановами КМУ № 1045, 1047, 1050.

Хто отримає. Постанова №1045 передбачає, що соціальну стипендію для студентів вищих навчальних закладів можуть отримати:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
- люди, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
- шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш трьох років;
- люди, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менше 15 років, або загинули в результаті нещасного випадку на виробництві, або стали інвалідами I або II групи;
- учасники бойових дій та їх діти;
- діти, один з батьків яких загинув або пропав безвісти в районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій або збройних конфліктів;
- внутрішньо переміщені особи.

Вимоги отримання. Стипендію надають тим, хто навчаються на бюджеті, не отримує академічну стипендію, не перебуває на державному забезпеченні (крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів вищого навчального закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків), не перебувають в академічній відпустці.

Як отримати. Студент-ВПО має звернутися до деканату із заявою. В ній треба вказати підстави для призначення соцстипендії, а також копії:

- паспорта громадянина України;
- свідоцтва про народження;
- ідентифікаційного коду;
- довідки про взяття на облік ВПО.


Стипендіальна комісія протягом трьох робочих днів з дня отримання письмового звернення приймає рішення щодо права на отримання стипендії. У разі прийняття позитивного рішення, відповідна соціальна стипендія виплачується з дати звернення.

Скільки виплачують. Соціальну стипендію призначають на весь період навчання починаючи з місяця звернення. Виплачують щомісяця:

- студентам вузів I-II рівня акредитації – 750 грн;
- студентам вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації – 1000 грн;
- студентам вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 2000 грн.


Важливо! Згідно із Постановою №1050, соцстипендія виплачується студентам, які за результатами навчального семестру не мають академічної заборгованості, незадовільних результатів навчання, включені до рейтингу.

Академічна заборгованість виникає, якщо:

- протягом навчального семестру до початку поточного семестрового контролю, визначеного навчальним планом, студент з будь-якого навчального предмета набрав менше балів, ніж межа, визначена у навчальному закладі;
- під час семестрового контролю з будь-якого навчального предмета студент отримав менше балів, ніж межа незадовільного навчання, визначена у закладі.


За будь-яких питань - звертайтесь до юристів Всеукраїнського благодійного фонду «ГОРЄНІЄ»:

Skype:
yurist.gorenie.dp
yurist.gorenie.zp
yurist.gorenie.dn
yurist.gorenie.kh

Гарячалінія та Viber для усіхрегіонів: 050 044 56 01.
Kyivstar: 068 569 93 06,
Lifecell: 073 106 34 67.

Матеріал підготовлено Благодійною організацією «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» в межах реалізації гранту, наданого Проектом Ради Європи “Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні”.






Додатково:

EUROSTAT: НАЗВАНЫ СТРАНЫ ЕС, КОТОРЫЕ БОЛЬШЕ ВСЕГО ТРАТЯТ НА ОБРАЗОВАНИЕ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів