Україна наближується до визнання дипломів про вищу освіту у Європі « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Україна наближується до визнання дипломів про вищу освіту у Європі
16-11-2009

У майбутньому українським студентам буде легше вступати до європейських вузів. МОН прийняло рішення впроваджувати в країні Європейську кредитно-трансферну систему (ЕСТS).


Якщо система запрацює, то українські дипломи про вищу освіту легше визнаватимуть за кордоном. При цьому не потрібно буде здавати додаткових екзаменів, чи проходити альтернативних курсів. Тепер студенти в українських вишах зароблятимуть не бали, а «кредити».

За загальноєвропейською системою один кредит відповідатиме 30 годинам роботи як на лекціях, так і самостійно. Набравши достатню кількість кредитів та отримавши додаток до диплома європейського зразку, можна буде спокійно подавати документи на магістра чи аспіранта до престижних університетів Європи, каже директор докторської школи Києво-Могилянської академії Михайло Винницький.

«Студент, який донедавна закінчував бакалаврат в Україні й подавав документи до іноземного вузу, то там не могли оцінити реально знання даного вступника. Хоча був український додаток до диплому, там не було зрозуміло, що конкретно знає абітурієнт із того, що вимагає європейська освіта.

Тепер це все полегшується», - каже Винницький. Він вважає , що впровадження Європейської кредитно-трансферної системи дозволить українським студентам бути мобільними.

Директор розповів, що у Києво-Могилянській академії система кредитів на кшталт європейської експериментально діє вже кілька років, тому вузу не буде важко пристосуватися до нових вимог.

Однак для інших університетів, які працювали за суто українською системою оцінювання знань студентів, може бути проблематичний перехід на нову систему. Втім Винницький переконаний, що за бажання на Європейську кредитно-трансферну систему українські виші можуть перейти з наступного навчального року.


Автор: Лілія Гришко, редактор: Роман Гончаренко

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів