У МОН вручили премії по 100тис гривень чотирьом колективам науковців-інноваторів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У МОН вручили премії по 100тис гривень чотирьом колективам науковців-інноваторів
19-05-2017

Чотирьом колективам науковців, що представили дослідження у сферах космічних технологій, медицини та біотехнологій, вручили Премії по 100тис гривень кожному.



Вручав Премії Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Розвиток інновацій – один із пріоритетів нашої діяльності у сфері науки. Адже без цього ми не зможемо наблизити нашу науку до реальних вимог життя. Потрібно створити сприятливе інноваційне середовище, забезпечити безперервний ланцюг від лабораторії дослідника й до реального виробництва. Для цього Міністерством вже розроблено пакет необхідних законопроектів, і ми дуже сподіваємося на політичну волю керівництва Уряду й парламентської коаліції для якнайшвидшого ухвалення такого законодавства. Результатом та винагородою за наші зусилля стануть - нові високотехнологічні підприємства, нові робочі місця та бюджетні надходження», - розповіла Лілія Гриневич.

Цього року на присудження премій було подано 20 заявок, з яких було відібрано 4 найкращі роботи.

Розробки отримали одностайну підтримку експертного середовища, здобули найбільше голосів під час таємного голосування на засіданні Комітету, до складу якого входили найавторитетніші вчені, представники органів влади та інноваційних підприємств.

Переможцями стали такі роботи:

• «Створення універсальної системи космічних головних частин ракет-носіїв для одночасного виведення великих груп космічних апаратів різного класу з забезпеченням високої точності орбітального руху» (10 осіб);

• «Дослідження, розробка та впровадження у виробництво новітніх технологій виготовлення газових та термоелектричних систем охолодження приймачів інфрачервоного випромінювання та імітаторів космосу до низьких та кріогенних температур» (10 осіб);

• «Інноваційні біотехнології в системі ветеринарних та санітарно-епідеміологічних заходів щодо розробки засобів моніторингу, діагностики і оздоровлення тваринництва України від туберкульозу» (8 осіб);

• «Створення та впровадження у виробництво лікарських засобів на основі Тіотриазоліну для лікування серцево-судинних та офтальмологічних захворювань і підвищення імунітету організму» (10 осіб).

Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій було започатковано 2012 року рішенням Уряду. Лауреати Премії визначаються Кабінетом Міністрів на підставі пропозицій конкурсного Комітету з присудження Премії.


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів