МОН: З 15 до 31 травня 2017 року в Україні пройде пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018 « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН: З 15 до 31 травня 2017 року в Україні пройде пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018
17-05-2017

З 15 до 31 травня 2017 року в Україні пройде пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018. У ньому візьмуть участь близько 2 000 учнів і студентів з понад 40 навчальних закладів.

Пілотний етап дослідження – це підготовка до основного. Його мета – перевірити, як працюють інструменти дослідження в Україні, апробувати процедури адміністрування, технологічні схеми підготовки й проведення дослідження в навчальних закладах. Такий підхід дає можливість провести основне дослідження якісно і, як наслідок, отримати достовірні результати.

Учасники проходитимуть тестування з читання, математики й природничих наук, а також візьмуть участь в анкетуванні. З прикладами завдань можна ознайомитися на офіційному сайті PISA-2018 в Україні.

Результати окремих учнів/студентів і навчальних закладів як пілотного, так і основного етапів дослідження є конфіденційними і не впливають на оцінювання навчальних досягнень учнів у навчальному закладі. Вони не будуть опубліковані, а використовуватимуться для підготовки аналітичного матеріалу щодо розвитку компетентностей українських учнів. Перші дані, а також міжнародний і національний звіти PISA-2018 будуть оприлюднені в грудні 2019 року, після проведення основного етапу дослідження.

Довідково:

Програма міжнародного оцінювання учнів – PISA проходить під егідою Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). В Україні у 2018 році дослідження проводитиметься вперше. Програма має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей 15-річних учнів із читання, математики та природничих дисциплін. PISA не перевіряє рівня навчальних досягнень учнів, натомість оцінює наскільки учень може використовувати знання й уміння, отримані в школі, у різних життєвих ситуаціях. Крім того, велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.

В Україні відповідальність за організацію та проведення дослідження PISA покладено на Український центр оцінювання якості освіти. Національним координатором проекту є Тетяна Вакуленко, начальник відділу досліджень і аналітики Українського центру.

Виконання завдань дослідження щодо створення вибірки учасників, а також підготовки національного звіту за результатами дослідження покладено на Інститут освітньої аналітики. До участі в проекті PISA–2018 на різних етапах його підготовки й проведення залучені фахівці Національної академії педагогічних наук України, аналітичного центру CEDOS, Інституту модернізації змісту освіти, інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Детальну інформацію про PISA – рамкові матеріали, зразки завдань попередніх циклів, новини про стан підготовки до проведення дослідження в Україні – розміщено на офіційному сайті Програми в Україні: pisa.testportal.gov.ua









Додатково:

ШВЕЙЦАРСКИЕ ВЛАСТИ КРИТИКУЮТ НОВЫЙ СПОСОБ ПРОВЕДЕНИЯ ИССЛЕДОВАНИЯ PISA

Модели образования: Доклады PISA указывают на застой в развитии системы


«

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів