Скільки коштує підготовка до ЗНО « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Скільки коштує підготовка до ЗНО
10-05-2017

Українські старшокласники перейшли в активну фазу підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання - до першого ЗНО залишилося менше місяця.



Інтернет рясніє пропозиціями від репетиторів і всіляких онлайн-курсів підготовки. "Сегодня" дізналася, у скільки батькам в цьому році обійдеться підготовка своїх чад до вступу.

КЛАСИЧНО.

Перший іспит з української мови та літератури, одного з двох обов'язкових предметів для ЗНО, відбудеться вже 23 травня. Крім нього випускники повинні обов'язково здати тест з математики або історії України, а також вибрати третій профільний предмет для вступу до вузу. За даними сайту приватних оголошень OLX, в зв'язку з цим активізувалися репетитори – на ресурсі висить більше 2000 оголошень: "Найбільша кількість пропозицій в Києві і області – близько 35% від загального обсягу. Далі йдуть Дніпропетровська (12%), Харківська (9% ), Одеська (8%) і Запорізька області (5%) ".

Судячи з кількості оголошень, випускники воліють математику історії України (для вступу на технічні та економічні спеціальності), а в якості профільного предмета найчастіше вибирають англійську мову (для філологів і міжнародників) і біологію (для медиків).

"Від викладачів з англійської надходить 23,3% від усіх оголошень. На другому місці вчителя математики (близько 14%), – пояснюють в OLX, – Найчастіше оплату беруть за один стандартну годину занять (60 хвилин), але іноді і за академічну (45 хвилин). Що стосується вартості, то вона залежить від того, де живе викладач – у великому місті чи в обласному центрі". Наприклад якщо в столиці година англійської коштуватиме 100-170 грн, то вже в передмісті Києва Вишгороді – 80 грн. Та ж ситуація і з математикою: в Дніпрі за годину репетиторства доведеться викласти 70 грн, а в Кривому Розі – всього 30 грн.

ПІДГОТОВКА В МЕРЕЖІ.

З розвитком високих технологій все більше українців воліють брати уроки по відеозв'язку. По-перше, це економить час і гроші на дорогу до репетитора, а по-друге – дозволяє проходити навчання за рідкісним предметів для вступу в закордонні вузи (наприклад, китайську і польську мови).

Крім того, зараз в інтернеті можна знайти десятки безкоштовних відеоуроків від освітніх організацій. Також популярності набирають цілі інтернет-канали від нинішніх першокурсників, які діляться власними секретами ефективної підготовки (наприклад, завантажити твори в аудіо і слухати в транспорті).

Але нерідко репетитори потрібні і самим репетиторам. "У нас трапляються оголошення з пропозицією бартеру: наприклад, репетитор англійської мови шукає індивідуальні тренування з боксу в обмін на підготовку до рівня знання англійської", - відзначають на порталі.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів