Профспілки освітян – проти нестабільної зайнятості у сфері вищої освіти і науки « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Профспілки освітян – проти нестабільної зайнятості у сфері вищої освіти і науки
17-03-2017

Днями низка профспілок працівників освіти в Європі провели заходи з нагоди Всесвітнього дня дій проти нестабільної зайнятості у сфері вищої освіти і науки, який відзначають 15 березня.



Таку ініціативу Всесвітньої федерації наукових працівників підтримали кілька міжнародних асоціацій, а також профспілки освітян Франції, Португалії та інших країн.

У блозі, присвяченому цьому дню, можна знайти історії про життя і працю дослідників, працівників вищої освіти без гарантій щодо майбутнього унестабільних, незахищених умовах. Їхні історії підкреслюють нагальну потребузмін для забезпечення більш справедливих, захищених і стабільних умов праці вданому секторі.

За місяць до Дня дій Федеральне міністерство освіти і науки Німеччини опублікувало доповідь про становище молодих вчених. Як повідомляє німецька профспілка працівників освіти, доповідьсвідчить про широке поширення практики укладання тимчасових трудових договорів– саме на таких умовах працюють 93% молодих науковців в німецьких університетахі 84% молодих співробітників науково-дослідних інститутів, які не входять в структури університетів.

Більше того, дослідники всечастіше працюють неповний робочий день, причому жінок з неповною зайнятістюзначно більше ніж чоловіків. Внаслідок відсутності гарантованої зайнятостіприблизно половина жінок і 42% чоловіків, що працюють молодшими науковими співробітниками, не заводять дітей, хоча про своє небажання мати дітей заявляють лише 12% тих, хто починає працювати науковцями. У центрі уваги доповіді – питання сумісності сімейного життя та наукової кар'єри, і тут, яксвідчить доповідь, ситуація могла б бути значно кращою. З огляду на опубліковану доповідь, профспілка працівників освіти Німеччини запропонувала провести круглий стіл на тему «Належні умови зайнятості в сфері науки».

Проблема нестабільності зайнятості, відсутності гарантій зайнятості стосується працівників вищої освіти та науки в усіх країнах Європи. На конференції Європейського комітету профспілок освіти (ЄКПО) у грудні 2016 року було прийнято резолюцію «Підвищення статусу і визнання професії викладанняу системі вищої освіти», у якій підкреслюється необхідність домогтися поліпшення умов праці науковців і викладачів вищої освіти.

У своєму позиційному документі щодо молодих науковців та аспірантів, ЄКПО вимагає справедливих і гарантованих умов праці для молодих дослідників, які тільки розпочинають свою кар’єру.

ЄКПО і Європейська федерація роботодавців у сфері освіти виступили зі спільною декларацію щодо підтримки молодих науковців у системі вищої освіти в Європі, закликавши свої членські організації сприяти розширенню можливостей працевлаштування, мобільності молодих науковців, а також гендерній рівності та справедливості.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів