Як швидко опанувати будь-яким предметом - 4 кроки по методу лауреата Нобелівської премії « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Як швидко опанувати будь-яким предметом - 4 кроки по методу лауреата Нобелівської премії
19-02-2017

Щоб опанувати будь-яким предметом швидко, зовсім не обов'язково не спати ночами і зубрити всю літературу з даного питання, вважає лауреат Нобелівської премії з фізики Річард Фейнман.



Він сформулював алгоритм навчання, який допоможе швидше і глибше зрозуміти будь-яку тему. Для цього, як виявилося, потрібно зробити кілька простих кроків, передають mizky.com.

Фейнман прийшов до формули навчання, яка дозволила йому розуміти речі краще за інших. Ця формула отримала назву "метод Фейнмана", і саме вона допомагає вивчати будь-який предмет глибше і швидше.

Тема, предмет або поняття, які б ви хотіли вивчити, не мають значення. "Метод Фейнмана" працює всюди, і дуже простий для виконання.

Щоб оволодіти цим методом, потрібно зробити всього 4 простих кроки.

Крок 1. Навчіть цю дитину

Візьміть аркуш паперу і напишіть на ньому те, що хочете дізнатися. Запишіть, що ви знаєте на цю тему так, ніби пояснюєте це дитині. Не вашій дорослій і освіченій подрузі, а восьмирічній дитині, яка володіє достатнім словниковим запасом і здатністю концентрувати увагу, щоб розуміти базові поняття.

Більшість людей схильні використовувати складні слова і професійний жаргон, коли чогось не розуміють. Проблема в тому, що ми самі себе обманюємо, оскільки не розуміємо, чого саме не знаємо. Використання жаргону покликанн приховати від оточуючих наше нерозуміння.

При збереженні ідеї від початку до кінця простими словами, знайомими навіть дитині (використовуйте тільки найбільш поширені слова), ви допомагаєте собі зрозуміти її сутність на більш глибокому рівні, а також спрощуєте відношення і зв'язки між поняттями.

Якщо ви докладете зусиль, то чітко зрозумієте, де є прогалини. І це добре, тому що вони вказують на можливість вчитися.

Крок 2. Повторіть

Під час першого кроку ви обов'язково будете мати справу з прогалинами в знаннях: де ви забули щось важливе, не змогли пояснити або просто зазнали труднощів в поєднанні важливих понять. Це дуже важливо, адже так ви відкрили кордон своїх знань.

Компетентність – це знання лімітів власних здібностей, і ви тільки знайшли один з них! Це точка, з якої починається навчання. Тепер ви знаєте, в чому суть, тому поверніться до вихідного матеріалу і вчіть заново, поки не зможете пояснити все простими термінами.

З'ясування кордонів ваших знань також обмежує помилки, ви схильні допускати, і збільшує шанси на успіх при застосуванні перших.

Крок 3. Організуйте і спростіть

Зрештою, ви маєте ряд рукописних заміток. Перегляньте їх і переконайтеся, що помилково не вписали туди який-небудь професійний термін з вихідного матеріалу. Тепер складіть з них просту розповідь. Прочитайте її вголос. Якщо пояснення не виглядає досить простим або дивно звучить, це ознака того, що ваші знання потребують доопрацювання.

Крок 4 (Необов'язковий): Поділіться

Якщо ви хочете бути впевненим у своєму розумінні теми, поділіться власними знанням з ким-небудь (краще, якщо ця людина погано розбирається в предметі, або ж знайдіть восьмирічну дитину). Кращий тест на знання предмета – здатність передати його іншим.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів