Академія педнаук втратила монополію на розробку навчальних програм, до процесу має долучитися відповідальне вчительство « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Академія педнаук втратила монополію на розробку навчальних програм, до процесу має долучитися відповідальне вчительство
12-02-2017

13 лютого починається обговорення програм базової школи на платформі EdEra, і вчителі-практики повинні стати головною групою, що пропонуватиме зміни.



Про це розказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час свого виступу на подіумній дискусії “Агенти змін Нової української школи. Хто вони?» на (не)конференції міні-EdCamp «Прогресивні зміни в початковій школі», що проходила сьогодні, 11 лютого 2017 року, у Києві.

“Сьогодні Академія педнаук втратила монополію на розробку навчальних програм. Ми переконані, що ядром та агентами змін, від яких найбільше залежить успіх оновлення навчальних програм сьогодні та впровадження реформи Нова українська школа, є саме вчителі практики. Вчителі, які готові бути активними, які відвідують такі заходи як ця вчительська (не)конференція і діляться досвідом один з одним. Ми дуже сподіваємося, що ви користуватиметеся відкритістю, яку зараз демонструє Міністерство та братимете активну участь у реформуванні освіти”,- наголосила Лілія Гриневич.

У Києві (не)конференція міні-EdCamp відбувається вперше. Вона зібрала 193 учасників із 17 регіонів України, 148 із них – вчителі, 108 учасників – прийшли на (не)конференцію вперше. Середній вік учасників 43 роки, загальний трудовий досвід - 2 463 роки.

Голова ради ГО " EdCamp Україна" Олександр Елькін зазначив, що на сьогодні у Києві відбулася найбільша регіональна (не)конференція міні-EdCamp в Україні.

“Я постійно повторюю: освітяни, що беруть активну участь у таких заходах як EdCamp не кращі за інших, вони просто беруть на себе відповідальність за розвиток освіти. І сьогодні ми створюємо справжню потужну спільноту відповідального вчительства, що готова бути провайдерами змін”, - підкреслив Олександр Елькін.

В рамках сесії питаннь-відповідей учасники дискусії обговорили й головні новації реформи Нової школи, що неможливі без прийняття закону “Про освіту”. Зокрема йшлося про трансформацію системи підвищення кваліфікації, завдяки якій вчителі зможуть зараховувати собі участь у тренінгах та інших професійних заходах як офіційне підвищення кваліфікації.

“У законі також закладено принцип “гроші ходять за дитиною”, коли певна кількість коштів на середню освіту буде закріплена і зможе бути направлена в тому числі у приватні школи, адже розвивати таку альтернативу державній освіті важливо – в такому середовищі створюються та плекаються новації. Однак, я завжди пам’ятатиму про 60% сільських шкіл в Україні, в яких навчається 1/3 дітей. Ці діти не отримують належного доступу до якісної освіти сьогодні. Тому головне завдання Нової української школи – дати відповідну якість освіти кожному українському школяру”, - додала Міністр.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів