Відбудеться ІІ етап апробаційного ЗНО з іноземних мов « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Відбудеться ІІ етап апробаційного ЗНО з іноземних мов
13-01-2017

Із метою підготовки до запровадження з 2018 року нового формату завдань із розуміння мови на слух (аудіювання) для сертифікаційних робіт ЗНО з іноземних мов Український та регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть ІІ етап апробаційного тестування, про це йдеться в наказі МОН № 4 від 4 січня 2017 року, підписаному міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

Апробаційне тестування результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з англійської, іспанської, німецької та французької мов із використанням предметних тестів рівня B1 для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, і рівня В2 для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні, планують провести з 24 до 29 квітня 2017 року.

Український центр оцінювання якості освіти до 03 лютого 2017 року розробить і затвердить графік проведення апробаційного тестування.

Учасниками апробаційного тестування можуть бути випускники поточного навчального року ЗНЗ; учасниками з використанням тесту рівня В1 можуть бути випускники, які вивчають іноземну мову на рівні стандарту або академічному, рівня В2 – профільному рівні; учасниками апробаційного тестування з французької та іспанської мов можуть бути випускники, які вивчають відповідну мову як другу іноземну.

Склад вибірки учасників апробаційного тестування затверджується Українським центром оцінювання якості освіти не пізніше 03 березня 2017 року.

Орієнтовний кількісний розподіл учасників апробаційного тестування за регіонами:

3eq

ergerge

До 26 травня 2017 року УЦОЯО надасть загальноосвітнім навчальним закладам, випускники яких брали участь в апробаційному тестуванні, інформацію про їхні результати.

MIHICTEPCTBO ОСВІТИ I НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 4 від  4 січня 2017 року

Про проведення ІІ етапу апробації
нового формату завдань для
сертифікаційних робіт зовнішнього
незалежного оцінювання з іноземних мов

Відповідно до підпункту 1 пункту 4 Положення про Український центр оцінювання якості освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 грудня 2005 року № 1312, зважаючи на рішення колегії Міністерства освіти і науки України від 30 червня 2016 року (протокол № 7/4-20 «Про проведення апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з іноземних мов із використанням дворівневих (рівень B1 i рівень В2) предметних тестів»), та з метою підготовки до запровадження з 2018 року нового формату завдань з розуміння мови на слух (аудіювання) для сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання (предметних тестів) з англійської, іспанської, німецької та французької мов НАКАЗУЮ:

1. Українському центру оцінювання якості освіти (Карандій В. А.), регіональним центрам оцінювання якості освіти провести з 24 до 29 квітня 2017 року ІІ етап апробації нового формату завдань для сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з англійської, іспанської, німецької та французької мов із використанням предметних тестів рівня B1 для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному рівні, і рівня В2 для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні (далі – апробаційне тестування).

2. Затвердити Схему формування вибірки учасників ІІ етапу апробації нового формату завдань для сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, з іноземних мов, що додається.

3. Українському центру оцінювання якості освіти (Карандій В. А.):

1) розробити та затвердити до 03 лютого 2017 року графік проведення апробаційного тестування;

2) затвердити до 03 березня 2017 року склад вибірки учасників апробаційного тестування;

З) надати до 26 травня 2017 року загальноосвітнім навчальним закладам, випускники яких брали участь в апробаційному тестуванні, інформацію про їхні результати.

4. Структурним підрозділам з питань освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій:

1) сприяти Українському та регіональним центрам оцінювання якості освіти в підготовці та проведенні апробаційного тестування;

2) надати до 24 лютого 2017 року регіональним центрам оцінювання якості освіти пропозиції щодо складу вибірки учасників апробаційного тестування з урахуванням вимог Схеми, зазначеної в пункті 2 цього наказу;

З) створити умови для проведення апробаційного тестування у дні проведення апробаційного тестування (час проведення апробаційного тестування – дві академічні години), організувати внесення загальноосвітніми навчальними закладами відповідних змін до розкладу уроків класів, учні яких братимуть участь в апробаційному тестуванні.

5. Департаменту економіки та фінансування (Даниленко С. В.) передбачити в повному обсязі видатки на проведення апробаційного тестування за рахунок коштів, передбачених у 2017 році для реалізації бюджетної програми 2201470 «Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами».

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Хобзея П.К.




Міністр            Лілія Гриневич

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів