ЮНЕСКО вперше в історії очолить жінка « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
ЮНЕСКО вперше в історії очолить жінка
22-09-2009

Сьогодні, 22 вересня, члени виконавчої ради Організації об’єднаних націй із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) обрали нового генерального директора організації.

Ним стала посол Болгарії у Франції і постійний представник Болгарії при ЮНЕСКО Ірина Бокова, повідомляє РІА Новості.

Як повідомив після закінчення голосування голова Ради Олабійі Бабалола Жозеф Йаї, посол і постійний представник Беніна при ЮНЕСКО, кандидатура нового гендиректора незабаром буде представлена на затвердження Генеральної конференції, яка пройде з 6 по 23 жовтня цього року.

Затвердження нового очільника організації намічене на 15 жовтня.

Відзначимо, обрати нового керівника виконавча рада ЮНЕСКО змогла лише в п'ятому турі. За перші чотири етапи ніхто з кандидатів не зміг набрати 30 з 58 голосів.

Після двох турів виборів свої кандидатури зняли Росія, Танзанія, Литва і Бенін. Минулого тижня в МЗС Австрії заявили, що з передвиборної гонки вибуває єврокомісар по зовнішніх зв'язках і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер. А напередодні з передвиборної боротьби вибув Алжір.

Як повідомлялося, в ході четвертого раунду голосування Ірина Бокова і міністр культури Єгипту Фарук Хосні набрали рівне число голосів.

"Всі кандидати запропонували дуже хороші ідеї. Я запозичу всі хороші ідеї з програм інших кандидатів", - заявила Бокова журналістам, після оголошення про її перемогу.

"Я сподіваюся, що ми будемо разом не тільки, звичайно, з представники арабського світу, але і зі всіма регіональними групами в ЮНЕСКО, тому що я ніколи не вірила в зіткнення цивілізацій. ЮНЕСКО існує для терпимості, для діалогу, ЮНЕСКО існує для культурного різноманіття і, нарешті, нам потрібний новий гуманізм, який і був заголовком моєї програми: "Новий гуманізм для XXI століття", - повідомила посол Болгарії.

Нагадаємо, повноваження нинішнього очільника організації Коітіро Мацуури, вперше обраного на посаду гендиректора ще в 1999 році, закінчуються в листопаді 2009 року.

ЮНЕСКО (UNESCO - United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) - Організація Об'єднаних Націй із питань освіти, науки і культури.

Організація була створена 16 листопада 1945 і її штаб-квартира знаходиться в Парижі. До складу організації входить 67 бюро і підрозділів, розташованих в різних частинах світу.

Виконавча рада складається з 58 членів і збирається двічі в рік. Він є керівним органом ЮНЕСКО між сесіями Генеральної конференції. Її головна функція - визначити методи і форми практичної діяльності організації.

Генеральний директор ЮНЕСКО обирається строком на чотири роки і може переобиратися один раз.

* * *

Ірина Георгієвна Бокова - професійний дипломат. Народилася в Софії у 1952 році. 1976 року закінчила Московський Державний Інститут Міжнародних Відносин. Працювала в болгарському постійному представництві при ООН, очолювала МЗС країни. Останнім часом була послом Болгарії у Франції і постійним представником в ЮНЕСКО.

Вона досконало володіє більшістю робочих мов міжнародної організації - російською, французькою, іспанською, англійською, знає сучасні проблеми міжнародних відносин.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів