Екологія, інфраструктура, освіта та агропромисловість оголошені пріоритетами Національного конкурсу ІТ-проектів EGAP CHALLENGE « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Екологія, інфраструктура, освіта та агропромисловість оголошені пріоритетами Національного конкурсу ІТ-проектів EGAP CHALLENGE
11-11-2016

9 листопада 2016 року у Кабінеті Міністрів України оголошено про старт другого циклу Національного конкурсу ІТ-проектів EGAP Challenge, метою якого є запровадження нових інструментів е-демократії, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності.

Конкурс, що фінансується Швейцарською Конфедерацією, реалізується Фондом Східна Європа, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Прем’єр-Міністра України.

"Сьогодні можна впевнено сказати, що влада, бізнес та міжнародні організації об’єднались задля розвитку е-демократії в Україні. Від сьогодні громадські організації або активісти, волонтери або ІТ-спеціалісти зможуть легко взяти участь у прозорому та ефективному Challenge, отримати нові знання та компетенції, а головне - вагому фінансову та технічну підтримку", - повідомив Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань е-урядування.

«Швейцарія підтримує цю ініціативу з огляду на глибокі традиції та успішний досвід функціонування прямої демократії в нашому суспільстві. Ми вбачаємо великий потенціал у використанні новітніх інформаційних технологій для підсилення ролі громадян у розбудові власного майбутнього», - зазначив Хольгер Тауш, Директор Швейцарського бюро міжнародного співробітництва.

Другий цикл конкурсу, що проходитиме впродовж листопада 2016 – травня 2017 року, націлений на відбір та підтримку ІТ-проектів у чотирьох пріоритетних напрямах: екологія, інфраструктура, освіта та агропромисловість. Стартовий призовий фонд становить 2 млн грн та призи від партнерів, серед яких Open Data Institute, Innovabridge, Cisco, IBM, Intel, Denovo, ГО «Електронна Україна».

«Міністерством інфраструктури України створюється концепція Ukrainan SmartInfrastructure, яка передбачає глибоку модернізацію всіх сфер, що стосуються Міністерства, електронне урядування є невід’ємною та найважливішою частиною цієї концепції, як на національному рівні, так і міжнародному», - зазначив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«За минулий рік обсяг інвестицій в аграрні інновації в світі досяг $25 млрд і очікується, що за підсумками 2016-г року цей показник буде перевершений. Тренд зближення сільського господарства і IT ми спостерігаємо і в Україні – поки що переважно в великих агроформуваннях, однак стимулюємо його розширення і на гравців меншого масштабу», – відзначив перший заступник Міністра агрополітики Максим Мартинюк. За його словами, використання різних елементів «agtech» сприяють збільшенню доходів фермерів, підвищенню ефективності агровиробництва та дозволяють частково компенсувати зниження світових цін на сировинні товари.

EGAP CHALLENGE – дворічна ініціатива в рамках програми EGAP, що передбачає визначення найбільш актуальних напрямів, інформування та навчання цільової аудиторії, організацію серії креативних вікендів та ідеатонів для відбору найкращих ідей та ІТ-рішень в обраних напрямках. Відібрані рішення пройдуть інтенсивну інкубаційну програму, після чого конкурсна комісія обере переможців, які отримають кошти на розробку та впровадження свого ІТ-рішення.

«В сучасному світі якісна освіта неможлива без продуктивного використання інформаційно-комунікаційних технологій. Це питання доступу громадян до освітньої інформації, вміння з нею працювати. ІКТ дають можливість зняти просторові та часові обмеження для навчання, отримання нової інформації, для професійного та особистісного розвитку кожного громадянина», – зазначив перший заступник Міністра освіти і науки Володимир Ковтунець.

«Світова практика показує велику зацікавленість суспільства у IT-проектах громадського збору та аналізу інформації екологічного спрямування. Мінприроди із зацікавленістю підтримає реалізацію ідей конкурсантів EGAP Challenge спрямованих на впровадження електронного урядування у природоохоронну діяльність», - зазначив заступник Міністра-керівник апарату Мінприроди Віктор Вакараш.

Перші креативні вікенди для відбору команд заплановані на грудень 2016 року (за новинами та оголошеннями в рамках конкурсу слідкуйте на http://egap-challenge.in.ua/ )



Довідково про технічну співпрацю між Швейцарською Конфедерацією та Україною

У 1997 році Швейцарія та Україна уклали двосторонню угоду щодо технічної співпраці, в рамках якої в Києві було відкрито Швейцарське бюро співробітництва для координації та підтримки програм в Україні. Швейцарське бюро співробітництва в Україні діє від імені трьох державних організацій – Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Відділу безпеки людини (HSD), які входять до складу Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), який є частиною Федерального Департаменту Швейцарії з економічних питань. Швейцарська програма співробітництва в Україні на 2015 – 2018 рр. спрямована на підтримку чотирьох основних напрямків: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров’я. Окрім того, Швейцарська Конфедерація надає гуманітарну допомогу в регіони та цільовим групам, які постраждали від конфлікту на сході України. Річний бюджет Швейцарської програми співробітництва в Україні сягає 25 мільйонів швейцарських франків.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів