Підбито підсумки результатів конкурсів для ВНЗ за напрямами Програми ЄС Еразмус+ « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Підбито підсумки результатів конкурсів для ВНЗ за напрямами Програми ЄС Еразмус+
12-09-2016

Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) і Національні агентства Еразмус+ країн-членів програми оголосили результати конкурсів 2016 р. за напрямами Програми Еразмус+ КА1:. Навчальна мобільність (ступенева і кредитна), КА2: Проекти співпраці: розвиток потенціалу вищої освіти, проекти Жан Моне.

За результатами конкурсу Міжнародна кредитна мобільність Національні агентства Еразмус+ країн-членів Програми ЄС Еразмус+ підтримали 116 проектів на організацію міжнародної кредитної мобільності у співпраці з українськими вищими навчальними закладами. Загальна сума виділених коштів на проекти мобільності з Україною – 7 380 000 євро. Короткотерміновий обмін на основі Міжінституційних угод організують європейські університети спільно з ВНЗ України. Таким чином, 2 220 осіб візьмуть участь у взаємному міжуніверситетському обміні. Планується, що 1 583 стипендіати отримають можливість навчатись або переймати професійний досвід у Європі. Відповідно 637 стипендіатів з Європи відвідають Україну для короткотермінового навчання та обміну досвідом. Слід зазначити, з 2015 року 2 154 стипендіати вже користуються такими можливостями. Списки українських університетів, які виграли проекти з Міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ розміщено в Базі проектів Еразмус+.

За результатами конкурсу індивідуальних стипендій з навчальної Ступеневої мобільності, 36 українських студентів отримали стипендії на навчання за спільними магістерськими програмами Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Master Course – EMMC, Erasmus Mundus Joint Master Degrees – EMJMD). Чотири студенти здобуватимуть ступінь доктора філософії за спільними докторськими програмами (Erasmus Mundus Joint Doctorates – EMJD).

У залежності від обраних магістерських та докторських програм, українські студенти розпочнуть своє навчання в університетах Австрії, Бельгії, Нідерландів, Великобританії, Іспанії, Швеції, Франції, Італії, Німеччини та Португалії.

Для нових можливостей подання на конкурси для отримання стипендій на навчання в магістратурі відібрано 27 нових Спільних магістерських програм. Повний список (більше 130) спільних магістерських програм оновлюється, конкурси оголошуються з жовтня по січень.

7 проектів співпраці задля Розвитку потенціалу у сфері вищої освіти стали переможцями конкурсу 2016 р. 46 організацій з України, серед яких вищі навчальні заклади, громадські організації, державні та бізнес структури, спільно з партнерами з різних країн-членів і партнерів програми Еразмус+ розпочнуть діяльність з 15 жовтня 2016 р. 10 проектів цього напряму вже запроваджуються в Україні з 2015 р.

11 проектів Жана Моне стали переможцями конкурсу 2016 р. серед виконавців з України 9 ВНЗ і 2 громадські організації розпочнуть діяльність з вересня 2016 р. реалізовуючи 9 модулів, 1 проект і 1 асоціацію Жана Моне. 18 проектів вже запроваджуються за результатами попередніх 2-х конкурсів (2014 р., 2015 р.).

База і деталі проектів переможців конкурсів за участю України постійно оновлюються і розміщуються у розділі: База та новини проектів: www.erasmusplus.org.ua

Нові конкурси очікуються з кінця жовтня 2016 р. Графік Інформаційних днів та деталі про конкурси розміщено на сайті Національного Еразмус+ офісу в Україні.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів