79 наукових проектів молодих вчених отримають підтримку держави « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
79 наукових проектів молодих вчених отримають підтримку держави
16-08-2016

79 наукових розробок молодих вчених, що перемогли у Конкурсі проектів молодих вчених будуть фінансуватися за рахунок коштів державного бюджету.



Для цього державою виділено 12 млн грн. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час фінального засідання 15 серпня 2016 року Конкурсної комісії з відбору проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах у сфері управління МОН.

Міністр зазначила, що конкурс для молодих вчених проводиться вперше в Україні та відіграє важливу роль для мотивації їх праці. «Молоді вчені – це золотий фонд нації і держава повинна шукати можливості їх підтримати. Потрібно , щоб ці таланти вони залишалися працювати в Україні та змогли долучатися до роботи в міжнародних проектах», - наголосила Лілія Гриневич.

Конкурс проектів був оголошений за тематичними напрямами, що відповідають пріоритетам участі України у Рамкової програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». За час проведення конкурсу Міністерство отримало 439 проектів наукових робіт молодих учених зі 114 вищих навчальних закладів та наукових установ. За словами Міністра, конкурс було проведено максимально прозоро, і деякі його процедури можуть бути застосовані для проведення інших конкурсних відборів наукових проектів. Натхненниками конкурсу стали молоді науковці та зголосилися бути експертами наукових робіт поданих на конкурс.

В рамках конкурсу проведена величезна робота з експертизи проектів. Експертиза здійснювалася за 11 тематичними секціями та проводилася чотирма експертами, які готували окремі експертні висновки, і якщо була розбіжність в їхніх оцінках складала понад 15 % від загальної кількості балів, то до експертизи залучався ще й додатковий експерт.

Як зазначив заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха, фінансування проектів переможців розпочнеться у цьому місяці - на це вже зарезервовані кошти державного бюджету. Фінансуватимуться проекти високого та середнього рівнів із загальною кількістю балів 70 і вище. Таких проектів за результатами конкурсу – 79.

Максим Стріха повідомив, що за результатами наукової та науково-технічної експертизи було визначено загальний рівень проектів: 48 – низького рівня (40 балів і нижче); 359 – середнього (41-75); 32 – високого (75 балів і вище).

«3 439 проектів додаткова експертиза була здійснена щодо 231 проекту (52,6% від загальної кількості проектів), з яких для 116 проектів загальний бал було зменшено, а для 113 – загальний бал було збільшено, 2 проектів залишився без змін. Водночас додаткова експертиза значною мірою не вплинула на загальний оціночний бал. Також слід сказати, що 3 проекти були відкликані учасниками», - розповів заступник Міністра.

За результатами роботи Комісії підписано наказ (№973 від 15.08.2016), яким затверджено перелік проектів, що пройшли конкурсний відбір.

Довідково: Конкурс проектів молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах, що належать до сфери управління МОН було розпочато у травні 2016 року.

За умовами проведення конкурсу керівником проекту має бути кандидат наук віком до 35 років; докторант або доктор наук віком до 40 років, який працює (навчається) у вищому навчальному закладі, науковій установі на момент подання проекту на Конкурс. До складу виконавців проекту можуть входити студенти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники та інші дослідники, вік яких на момент подання проекту не перевищує 35 років.


Завантажити Наказ МОН №973 від 15.08.2016:
nak-973.rar (2.35 Мбайт)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів